Featured Video Play Icon

PELEG/Izrael će biti sve prisutniji u BiH

Vrijeme:51 sec

 

Nj.E. veleposlanica Izraela u Tirani Galit Peleg izjavila je kako će Izrael u budućnosti biti sve prisutniji u BiH, naglasivši kako postoji ogroman prostor za povećanje gospodarske suradnje između dvije zemlje. Izraelsko veleposlanstvo u Tirani nadležno je i za BiH.

Gospođa Peleg je govoreći za emisiju Foku RTV Herceg Bosne, izjavila kako Izrael zapravo tek otkriva tržišta BiH i drugih zemalja regije. Uobičajena praksa do sad je bila, pojasnila je, da izraelske tvrtke svoje poslovanje nastoje širiti u SAD ili druge zemlje Bliskog istoka, no s dolaskom pandemije njihovo se razmišljanje promijenilo i sada pokušavaju svoje poslovanje proširiti na lakše dostupna tržišta.

Istaknula je kako BiH ima ogromne prirodne potencijale i kako ekonomska suradnja otvara prostor za produbljivanjem suradnje i na drugim poljima.

Također, govorila je o političkim problemima s kojima se suočava BiH, izrazivši podršku ustavnim načelima, poput konstitutivnosti naroda, na kojima počiva BiH te Daytonskom mirovnom sporazumu.

Prokomentirala je i odnose dijela bh. političkih struktura s režimom u Iranu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)