LIDER SDP BIH NIKŠIĆ/ Predsjedništvo i Glavni odbor mogu promijeniti stav da trebamo praviti (Federalnu) vladu

Vrijeme:1 min, 22 sec

 

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić za ponedjeljak je najavio sjednicu predsjedništva, a za narednu subotu sjednicu Glavnog odbora na kojima će se odlučiti o tome hoće li SDP s postojećim partnerima nastaviti proces formiranja vlasti u FBiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– U ponedjeljak je sjednica Predsjedništva SDP BiH, u narednu subotu sjednica Glavnog odbora SDP BiH na kojoj svatko ima priliku iznijeti svoj stav, argumentirati ga i pokuša druge uvjeriti da je to najbolje rješenje. Na kraju, organi SDP BiH mogu promijeniti dosadašnji stav da trebamo praviti Vladu (FBiH, op hms). I tada treba prihvatiti rješenje koje je dobilo podršku većine, bez ljutnje tko jeste ili nije za takvo rješenje. Uostalom, takva je situacija i na izborima kada svaki pojedinac treba prihvatiti predstavnike koje je većina izabrala, napisao je Nikšić na Facebooku, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ali, ističe, dok se ne promijeni stav organa stranke njegova je obveza, kao i drugih stranačkih dužnosnika poštovati i provoditi postojeće odluke.

– Naravno da će dužnosnici SDP-a i dalje otvoreno govoriti ono što misle, ali i poštovati odluku organa, čak i ako ona ne odražava njihovo razmišljanje. To je posebno važno u radobljima kada se donose vrlo značajne odluke za sve građane i kada svatko od nas treba razmisliti donosi li to nešto dobro za građane ili pomažu onima koji su građane i doveli u ovako težak položaj, naveo je Nikšić.

Nikšićeva izjava uslijedila je nakon što je dopredsjednik FBiH i dužnosnik SDP-a Igor Stojanović odbio dati suglasnost na imenovanje Vlade FBiH, ne slažući se s prijedlozima njegove ali i drugih stranaka kandidata za ministre u Vladi FBiH.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)