(VIDEO) Uhićen osumnjičenik za ubojstvo u Varaždinu: Sve isplanirao, sakrio tijelo i prodavao žrtvine stvari

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

Policija je ranije potvrdila kako je Ž. H. preminuo nasilnom smrću 5. ožujka, a na području Karlovca pronađen je i njegov automobil

Uhićen je osumnjičenik za ubojstvo Ž.H. (56) iz Varaždina. Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Varaždin u koordinaciji s Ravnateljstvom policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 44 godine, osumnjičenim za kazneno djelo teškog ubojstva iz koristoljublja počinjenog na štetu 56-godišnjaka 24. veljače 2023. godine u Varaždinu. Također, 44-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnjak unaprijed isplanirao počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva na način da je doputovao u Varaždin nekoliko dana ranije, došao na kućnu adresu 56-godišnjaka gdje je sačekao njegov dolazak te iz neposredne blizine ispalio više hitaca iz vatrenog oružja koji su usmrtili 56-godišnjaka. Tijelo 56-godišnjaka potom je sakrio, nakon čega je počeo rasprodavati pokretnu imovinu 56-godišnjaka.

 

 

Osumnjičeni 44-godišnjak potom se osobnim vozilom ubijenog 56-godišnjaka uputio na područje Policijske uprave karlovačke gdje je ranije neprijavljeno prebivao, u namjeri daljnjeg korištenja predmetnog vozila. Dana 8. ožujka 2023. godine po dojavi policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske vozilo je pronađeno po policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke. Tijekom kriminalističkog istraživanja poduzet je niz mjera i radnji u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela i materijalnih dokaza kojom prilikom provedeno je više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni 44-godišnjak. Prilikom pretraga i očevida pronađeno je vatreno oružje kojim je ubijen 56-godišnjak.

Ivica Beti/VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori