Featured Video Play Icon

‘I AM KOFIZNS…‘ Banožić na pressici u Ukrajini govori engleski, no baš mu i ne ide. Poslušajte kako zvuči

Vrijeme:56 sec

 

Na tiskovnoj konferenciji Banožić je svoj govor čitao s papira, no engleski mu nije najbolje išao

Ministar obrane Mario Banožić u srijedu je stigao u jednodnevni posjet Ukrajini gdje se u Odesi sastao s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim.

Pritom je kazao kako očekuje da će 14 transportnih helikoptera, od čega dvanaest modela MI 8 MTV-1 i dva modela MI 8 T, koje Hrvatska donira Ukrajini, “uskoro” stići u tu zemlju.

Njegov ukrajinski kolega Oleksij Reznikov rekao je da se razmatra obuka ukrajinskih instruktora za razminiranje u Hrvatskoj.

Na tiskovnoj konferenciji Banožić je svoj govor čitao s papira, no engleski mu nije najbolje išao pa je neke riječi pogrešno izgovorio.

Na početku je rekao: “Croatia and Croatian people stance with Ukraine”, umjesto “stand” – što bi značilo da “Hrvatska i hrvatski narod stoje uz Ukrajinu”

Potom je kazao i kako je “kofizns” da će Ukrajina biti pobjednik. Pretpostavlja se da je namjeravao kazati “confident”, odnosno uvjeren.

Snimka je objavljena na YouTube kanalu Obrana_i_sigurnost koji predstavlja produžetak portala “Obris” u vlasništvu vojnog analitičara i suradnika Jutarnjeg lista, Igora Tabaka.

Jutarnji list/https://www.jutarnji.hr//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)