Filip Zavadlav danas opet u sudnici: Ispitivat će se novi svjedoci, prijeti mu 50 godina zatvora

Vrijeme:1 min, 37 sec

 

Nastavlja se ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu nakon ukidanja prvostupanjske presude kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva Marina Torlaka, Jurice Ožića Paića i Marina Bobana. Ukoliko se dokaže da su njegovu bratu prodavali drogu i dolazili im kući utjerivati dug mogao bi dobiti i kaznu od 50 godina zatvora

Danas se nastavlja ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu zbog ubojstva Marina Torlaka, Jurice Ožića Paića i Marina Bobana. Nakon što je u prvom postupku dobio kaznu od 40 godina zatvora, Visoki sud ukinuo je presudu i naložio da se u novom suđenju veća pozornost posveti utvrđivanju motiva.  U petak 17. ožujka je Zavaldav rekao da se ne osjeća krivim. Psihijatri Klinike za psihijatriju Vrapče Goran Arbanas i Aleksandar Haid u petak su potvrdili da je raspravno sposoban i da razumije za što ga se tereti.

 

U petak je rekao kako mu nije jasno na koji su način psihijatri zaključili da poznaje i govori talijanski jezik. “Iz citata dijela vještva kojeg je ekipa napravila ispada da su momci nešto krivo shvatili. Pa ja ne znam talijanski! Otkud bih ja uopće znao govoriti talijanski?, kazao je Zavadlav. Sudkinja Višnja Strinić mu je odgovorila da je to učinjeno na temelju zapisa s prošlog ročišta na kojem je koristio isključivo talijanski. Njegov otac Ante i brat Stanislav u svojstvu svjedoka pozvani su na raspravu, ali su iskoristili zakonsku mogućnost da ne govore. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak ispitivanjem drugih svjedoka.

U prvom postupku nije utvrđeno kako je ubojstva počinio iz bezobzirne osvete kako je navelo tužiteljstvo pa je osuđen za tzv. obična, a ne teška ubojstva kako ga tereti optužnica. Dokaže li se kako su ubijeni bili dileri koji su prodavali drugu njegovom bratu Stanislavu, dolazili kod njih kući i pokušavali utjerati dug, Filip Zavadlav u drugom bi postupku mogao dobiti i maksimalnu kaznu od 50 godina zatvora.

Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)