PROMETNI KAOS U HRVATSKOJ/Nema slobodne ceste prema Dalmaciji, veći broj vozila ne može maknuti s mjesta

Vrijeme:58 sec

 

Zbog loših meteoroloških uvjeta do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, a iz Hrvatskog auto-kluba izvijestili su da je veći broj vozila isključen iz prometa te su na odmorištima i parking mjestima.

HAK savjetuje vozačima da ne kreću na put te da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila zbog nepovoljnih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru te jakom burom u priobalju.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, a prometna policija povremeno isključuje vozila na pojedinim čvorovima na autocesti A1, ovisno o priljevu vozila.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije, dodali su iz HAK-a i korisnike zamolili za strpljenje.

Vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima te je u prekidu više trajektnih, katamaranskih i brodskih linija.

 

hms.ba/ https://hms.ba/  /Hrvatsko nebo

Odgovori