Featured Video Play Icon

ŠEF DELEGACIJE EU U BIH SATTLER/Nema šanse da ostane Novalićeva vlada

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler kazao je kako “nema šanse” da i naredne četiri godine ostane Vlada Federacije BiH na čijem je čelu Fadil Novalić.

-Nema šanse, neće bit još četiri godine tehničkog mandata. Vrijeme je da zaključimo vlast u FBiH. Ja ne mogu ni zamisliti da bi bilo kojem odgovornom političaru bio interes blokirati. Bit će pritiska i reakcije samih građana. Definitvno neće biti još četiri godine blokada i tehničkog mandata, kazao je Sattler za N1 televiziju.

Dodao je da mu nova vlast na državnoj razini ulijeva povjerenje.

-Imali smo u rekordnom vremenu formiranu vlast na državnoj razini, u tri mjeseca, i to je nešto čemu ranije nismo svjedočili. Sviđa mi se kod nove koalicije da imaju programsku osnovu. Svima je jasno da su pomaci itekako potrebni. Slažem sa s Cvijanović koja kaže da treba ići paket po paket (reformi), ne možem sve odjednom. Ja sam zaista uvjeren da će se taj prvi korak dogoditi do ljeta, kazao Sattler.

Komentirao je i posjet izaslanstva Narodne skupštine Republike Srpske Moskvi uoči godišnjice invazije Rusije na Ukrajinu poručivši da to samo “dalje izolira Republiku Srpsku”.

Dodik negira genocid, odlikuje Putina, izaslanstvo NSRS-a ide u Moskvu. Upitan gdje je crvena linija, Sattler je odgovorio:

-Ovo jeste veliki problem. Naše očekivanje od zemalja koje žele postati članice EU da se trebaju uskladiti s našom vanjskom i sigurnosnom politikom. Ono što ne očekujemo i potpuno je pogešno jeste odlikovanje Putina, u trenutku kad je izvršio invaziju, kad predsjedavajući NSRS-a odlazi u Moskvu na godišnjicu invazije… to dalje izolira RS i to nije u njenom interesu. Negiranje genocida nema mjesta u Europi, kazao je Satttler.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori