RAVNATELJICA KCUS/Izdana naredba o izuzimanju zagrebačkog indeksa Sebije Izetbegović

Vrijeme:1 min, 29 sec

 

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo izdalo je naredbu pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo o izuzimanju indeksa ravnateljice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović sa Sveučilišta u Zagrebu.

Senat Univerziteta u Sarajevu sredinom siječnja je održao sjednicu na kojoj su razmatrali izvješće ad hoc povjerenstva kojeg je formirao Medicinski fakultet u Sarajevu u vezi s diplomom Sebije Izetbegović, ravnateljice KCUS-a.

U ožujku prošle godine Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) dobila je odgovore iz Hrvatske u vezi s istragom koja se vodi o postdiplomskim studijima ravnateljice KCUS-a Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu, prenosi Klix.

U odgovoru Ministarstva znanosti i obrazovanja navodi se da je Sebija Izetbegović bila upisana na postdiplomski studij, ali da nije polagala ispite i da ga nije završila.

Na zahtjev ovog ministarstva, Medicinski fakultet Univerziteta u Zagrebu očitovao se da Sebija Izetbegović bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija “Ultrasound in clinical medicine” u akademskoj godini 1992./1993.

Također, fakultet se očitovao da u dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na osnovu koje bi potvrdili vjerodostojnost indeksa i dogovorili na pitanja.

“Što se tiče akademske karijere, završila sam studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, zatim sam obranila magistarski rad – mentor mi je bio profesor Srećko Šimić, a za moj doktorat mentor je, ponavljam, bio profesor Asim Kurjak”, rekla je jednom prilikom Sebija Izetbegović.

Medicinski fakultet u Zagrebu je dao pojašnjenje da u dosjeu Sebije Izetbegović ne postoji dokumentacija o polaganju ispita i da ona nakon polaganja ispita nije vratila u Studentsku referadu niti indeks ni ispitnu dokumentaciju na temelju koje bi joj se upisalo polaganje ispita u evidenciju. Također je dao odgovor da Izetbegović nije završila poslijediplomski studij “Ultrasound in clinical medicine”, niti joj je na tom studiju izdana diploma.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)