Featured Video Play Icon

ĆOSIĆ/Ademović je jednako predstavnik Bošnjaka kao i Džaferović, dok Komšić nema hrvatski legitimitet

Vrijeme:1 min, 52 sec

 

Izaslanik u Hrvatskom klubu Doma naroda Parlamenta BiH Zdenko Ćosić, koji je imenovan za zamjenika predsjednik Kluba, osvrnuo se na optužbu predsjednika Kluba Bošnjaka Šefika Džaferovića kako je HDZ iznevjerio načelo legitimnog predstavljanja jer nije glasovao da on bude izabran u rukovodstvo Doma naroda Parlamenta BiH na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici. Podsjetimo, za prvog zamjenika predsjedatelja Doma naroda izabran je izaslanik u Klubu Bošnjaka Kemal Ademović, član Naroda i pravde.

Džaferović je, pri tom kazao da je to štetno za Bosnu i Hercegovinu, ali mu je drago što se to dogodilo.

“Ako je to toliko štetno za ovo društvo, za Bosnu i Hercegovinu, onda je u najmanju ruku neobično da Džaferović kaže da mu je drago što se to dogodilo i više puta to ponavlja. Kako jednom patriotu, kakvim se predstavlja može biti drago da se dogodilo nešto štetno za Bosnu i Hercegovinu?”, upitao je Ćosić u izjavi za RTV HB. Neobično je, dodao je Ćosić, da isti taj Džaferović samo pola sata prije nije glasovao za kandidata Kluba srpskog naroda. —Ne može se napadati ono što sami radite, zaključio je Ćosić.

“Uvodeći priču o legitimitetu i legitimnom predstavljanju Džaferović i njegova stranka pokušavaju naći alibi za daljnju majorizaciju Hrvata, kao jednog od konstitutivnih naroda i daljnju izbornu prijevaru”, navodi Ćosić.

– Svi su u bošnjačkom klubu potpuno legitimni, jedanako gospodin Ademović kao i Džaferović i nitko ne osporava njihov legitimitet. Povezivati to i uspoređivati s političkim nasiljem kao što je izbor Željka Komšića je nemoguće jer on kao hrvatski član Predsjedništva BiH nema nikakav legitimitet. On je legitimni bošnjački član Predsjedništva, kao i drugi bošnjački član Predsjedništva. Dakle Bošnjaci imaju dva člana Predsjedništva a Hrvati nemaju ni jednog, pojasnio je Ćosić.

Ćosić se osvrnuo i na jučerašnji parlamentarni dan i na razini Federacije i na razini države te na ponašanje dužnosnika SDA.

Zaključio je kako bi stoga po stranke koje su u vlasti na državnoj razini bilo samouništavajuće podržati Džaferovića i njegovu politiku u Domu naroda na državnoj razini.

Podsjetimo, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović jučer je odgovarajući na Džaferovićeve optužbe kazao da Hrvati, za razliku od Bošnjaka nisu izabrali ni jednog izaslanika u bošnjački klub ni u federalnom ni u Domu naroda Parlamenta BiH.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)