VIDEO: Javno moljenje krunice uznemirilo zloduhe i ’brkajlije’ u ženskom i muškom obličju

Vrijeme:5 min, 5 sec

 

Svakomu je slobodno hoće li moliti krunicu u crkvi, u sakristiji, na hodočašću, u svojoj kući ili organizirano i zakonito na javnom mjestu. No ’brkate’ žene a-fe-že-ovke (nekoć se to, u komunističkoj Jugoslaviji, zvalo Antifašistička fronta žena – AFŽ) ne priznaju drugima ono što se njima ne sviđa, pa kreću u ’kontranapad’, u još jednu (partizansku) ’ofenzivu’. Ovaj put ciljevi su im i ’zajedničke vrijednosti’ drukčiji nego nekoć (Tito je npr. davao strijeljati homoseksualce), ali su jednako protukatolički, protuljudski i totalitarni kao što su bili i onda.

Danas su na Jelačićevu trgu u Zagrebu opet javno molili krunicu, uglavnom muškarci,  u sklopu projekta „Muževni budite“ udruge Hrvatska za život.

Bilo je to zakonito okupljanje onih građana-vjernika koji smatraju da upravo to treba tu činiti. I to je njihovo neotuđivo ljudsko, vjersko i ustavno pravo. No to je opet jako zasmetalo nekim uglavnom ženskim udrugama, koje su protiv molitvenog okupljanja organizirale u neposrednoj blizini provokativan prosvjed i time se agresivno postavile prema skupini mirnih molitelja.

Zlodusi i ’brkajlije’ u ženskom obličju

Zloduhe je krunica oduvijek jako uznemirivala i uzrujavala, to znaju mnogi kojima su poznata vlastita i tuđa iskustva s moljenjem krunice. I ovaj put protivnicima molitve zasmetalo je to što se molitelji zauzimaju za život i protive bezuvjetnom pravu na pobačaj, a i onomu što do pobačaja lako može dovesti, dakle i nečednom, izazovnom i provokativnom odijevanju i ponašanju (nekih) žena.

Okupljanje u pluralnoj demokraciji s takvim mislima na umu i na jeziku ne može proći bez protivljenja totalitarnih staljinističkih ’brkajlija’, koji su oduvijek smatrali da treba zabraniti i ukinuti sve što se ne poklapa s njihovim zabludama. To se potvrdilo i danas, jače nego prijašnjih mjeseci. ’Brkajlije’ su se pojavile u ženskom obličju, predvođene aktivisticama iz Udruge Domino, kojoj se priključila i avangarda organizacija „Ženska mreža Hrvatska“.

„Prosvjed molitelja trebalo je zabraniti“!

Bilo je tamo raznih parola i poruka. Glavna je od njih poslana gradonačelniku Tomaševiću i šefu državne policije Milini: Prosvjed molitelja trebalo je zabraniti! – No tu se mora reagirati na podmetanje koje kruži po režimskim medijima. Nije to na trgu bio nikakav „prosvjed“ protiv kojeg je pokrenut „protuprosvjed“. Bila  je to samo molitva krunice s određenim iskazanim ciljevima. „Protuprosvjed“ je pokrenut protiv molitve na javnom mjestu, a ne protiv „prosvjeda“, kojega nije ni bilo.

Protuprosvjednicima je jako zametalo isticanje uloge muževa i očeva u obiteljima tijekom posljednjih tisuća godina pamćene povijesti. “Zahtjev muškaraca za uspostavu njihova autoriteta u obitelji retrogradan je, protuustavan i anticivilizacijski”, graknuli su u izjavi za medije iz Ženske mreže Hrvatska. Takve grakalice znaju samo osporavati i rušiti autoritete. Znaju biti destruktivne. Kao i sve crvene revolucije i bezbožni prevrati dosad.

Protivnice moljenja krunice pobrkale su lončiće, pa su molitvi za život i čednost i ulogu oca i muža suprotstavile ženska turbo-folk prava. Papagajski su ponavljale da ne pristaju na zadiranje u odluke žena o njihovu seksualnom životu i odijevanju. Naravno, ni na zadiranja u samo njihove odluke u ubijanju čeda u vlastitoj utrobi. Koje nisu niti bi smjele biti samo njihove, budući da se tiče života drugoga ljudskog bića, druge ljudske osobe.

Mahale klečećim vjernicima zastavama šarenih boja pod nosom; Pejović: “Nužan je kontranapad”

Za takozvano „pravo“ na ubojstvo čeda u utrobi žene-majke gromoglasno se zauzima takozvana Radnička fronta zastupnice Katarine Pejović. Taj zaostatak, ta „avet prošlosti“ unaprijed dala priopćenje u kojem kaže: „U svim zemljama gdje su politički ojačale ovakve retrogradne pojave i ideje došlo je do zabrane pobačaja, koju traže i muškarci na središnjem zagrebačkom Trgu. U ovoj akciji za ograničavanje građanskih sloboda i retradicionalizaciju društva sudjeluju i članovi ispostave poljske ekstremističke organizacije Ordo Iuris. Dosta je bilo da se samo branimo od ovakvih regresivnih pojava, nužan je kontranapad.“

Jedan od transparenata imao je napisano ovo: “Bez Boga, bez gospodara”. Takvo što može poželjeli samo zloduh, što je i razumljivo za zloduha. No ovdje je riječ o ljudima, o ženama, o možda majkama, sestrama i kćerima. Ali ne. One ne će priznati ni za rođenu braću one koji javno mole krunicu, nego će ih bezobrazno izazivati. Tako su i danas došle agresivno tik do pobožno klečećih muškaraca, ondje razvile LGBT-zastavu i mahale njima klečećim vjernicima pod nosom.

Erupcija pravdoljublja bila bi neizmjernih razmjera

Željele su da netko izgubi živce, ustane i raspali kojoj od njih žestoku pljusku odnosno ’trisku’. O tomu bi onda mogle pravednički i kao ’žrtve muškog nasilja’ talambasati sljedećih nekoliko godina. I svi bi im mediji otvarali vrata, a televizije pljusnutu aktivisticu pozivale u emisiju. Erupcija pravdoljublja bila bi neizmjernih razmjera. Plenković bi uz potporu ’pučke pravobraniteljice’ Šimonović i ministrice kulture Obuljen zacijelo zatražio izvanrednu sjednicu Sabora, a zasigurno nekog vijeća za borbu protiv muškog nasilja i „terorizma“ općenito.

Takozvana umjetnica Arijana Lekić-Fridrih izvela je na Trgu nekakav svoj performans naslovljen “Tiha misa”. Time je povrijedila ono što je za Crkvu i katolike najsvetije, obeščastila je pojam mise i sakrament euharistije. No to državnim, pučkim i ostalim pravobraniteljima nije zasmetalo.

Tu je i notorni ’brkajlija’ u muškom partijskom obličju Fred Matić, čija izjava izaziva sažaljenje, a možda i specijalističko promatranje

Staljinističkim ’brkajlijama’ u ženskom obličju potporu je došao dati i notorni ’brkajlija’ u muškom partijskom obličju: član Predsjedništva SDP-a i europarlamentarac Predrag Fred Matić. I on je dao neku ’mudru’ izjavu, toliko ’mudru’ da izaziva sažaljenje, a možda i specijalističko promatranje, pa ju ne ćemo ni navoditi

Svakomu je slobodno hoće li moliti krunicu u crkvi, u sakristiji, na hodočašću, u svojoj kući ili organizirano i zakonito na javnom mjestu. No ’brkate’ žene a-fe-že-ovke (nekoć se to, u komunističkoj Jugoslaviji, zvalo Antifašistička fronta žena – AFŽ) ne priznaju drugima ono što se njima ne sviđa, pa kreću u ’kontranapad’, u još jednu (partizansku) ’ofenzivu’. Ovaj put ciljevi su im i ’zajedničke vrijednosti’ drukčiji nego nekoć (Tito je npr. davao strijeljati homoseksualce), ali su jednako protukatolički, protuljudski i totalitarni kao što su bili i onda.

Uredništvo Hrvatskog neba

Muškarci opet mole u hrvatskim gradovima, organiziran protuprosvjed žena u Zagrebu

 

Povezani sadržaj:

1000 misli u korist života

 

Uredništvo, Hrvatsko nebo

Odgovori