Featured Video Play Icon

BUDUĆA PREDSJEDNICA FBIH BRADARA/Opet nemamo legitimo predstavljanje, dva HDZ-a će djelovati jedinstveno

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i kandidatkinja HDZ BiH za predsjednicu FBiH Lidija Bradara komentirala je procese formiranja vlasti u BiH osvrnuvši se na izbor izaslanika iz federalnog Kluba Hrvata koji su izabrani u Dom naroda Parlamenta BiH.

 

Napomenula je da je izborom izaslanika za Dom naroda Parlamenta BiH iz Doma naroda FBiH proces formiranja zakonodavne vlasti na toj razini kompletiran.

– Jučer je kompletirana lista iz Kluba srpskog naroda za potpredsjednika Federacije i ono što je najvažnije, dobili smo najveći proračun ikad FBiH – kazala je Bradara za RTVHB.

Smata da će tijekom ove godine proračun biti izmijenjen jer je produkt vlade u tehničkom mandatu, a komentirala je i izbor izaslanika za Dom naroda Parlamenta BiH iz Federacije BiH.

– Imali smo izbor kakav smo imali. HDZ ima 14 izaslanika u Domu naroda FBiH. Ono što je jučerašnji izbor izaslanika u državni Dom naroda pokazao jeste da opet nemamo legitimo predstavljanje i bilo je očito da ako predstavnici koji su izabrani iz sredina u kojima faktički Hrvati niti ne žive, značajno utječu na izbor izaslanika u Dom naroda BiH i dobili smo rezultat kakav jeste, kazala je Bradara, očito aludirajući na izbor Zlatka Miletića, koji je u klub izaslanika hrvatskog naroda Parlamenta BiH izabran glasovima izaslanika u federalnom klubu Hrvata izabranih bošnjačkim glasovima.

Istakla je kako će stranke okupljene oko HNS-a u Domu naroda BiH (HDZ i HDZ 1990) imati jedinstven stav oko najvažnijih pitanja.

 

hms.ba/  /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)