Napad na sinagogu u Jeruzalemu! Najmanje sedam osoba ubijeno, deset ranjeno

Vrijeme:52 sec

 

Muškarac je otvorio vatru na ljude koji su izlazili iz sinagoge nakon molitve, a zatim su ga, nakon što je pokušao pobjeći u automobilu, ubile snage sigurnosti.

Najmanje sedam osoba je ubijeno, a deset ozlijeđeno u napadu na sinagogu u Jeruzalemu, u četvrti Neve Yaakov, izvijestio je The Jerusalem Post. Izraelska služba hitne pomoći navela je da je deset osoba ranjeno u pucnjavi koju je policija opisala kao “teroristički napad”.

Muškarac je, navodi The Jerusalem Post, otvorio vatru na ljude koji su izlazili iz sinagoge nakon molitve, a zatim su ga, nakon što je pokušao pobjeći u automobilu, ubile snage sigurnosti.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izvijestio da prima novosti s mjesta događaja i da će kasnije ove večeri održati procjenu situacije. Na mjesto događaja stigli su čelnik policije Kobi Shabtai i ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben-Gvir.

U četvrtak su izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila u operaciji u Jeninu, što je bio najveći pojedinačni broj ubijenih u sukobima na Zapadnoj obali proteklih godina.

Vecernji.ba, agencije/ /Hrvatsko nebo