Zašto HDZ sve „krvavije“ napada Domovinski pokret?

Vrijeme:3 min, 7 sec

 

U nedjelju se Zajednica utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman” Splitsko-dalmatinske županije žestoko obrušila na Domovinski pokret: U liku dosad nepoznatog lika (Alena Gojaka) i dosad nepoznate funkcije („predsjednik Povjerenstva…“) Domovinskom je pokretu Središnjica pokušala putem splitske podružnice (u županiji u kojoj HDZ i DP koaliraju) naplatiti „krivnju“ što nije u Saboru glasovao za obučavanje ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj i što je time “ponizio” Plenkovića.

 

Temeljna poruka izražena je u naslovu portala koji „progresivnim snagama“ HDZ-a stoji na usluzi ovako:

U priopćenju se posegnulo i za „krvavijim“ i „šporkijim“ argumentom: „Ostat će zapamćena vaša bešćutnost i nedoraslost u vremenu kada su ruske granate kidale meso ukrajinskih civila i branitelja!“ Nastavak je to sve žešćeg obračunavanja vladajuće i jedine umjereno nacionalno-desno orijentirane stranke koja bi joj mogla ugroziti primat i preoteti znatan postotak glasova. Kako jedni druge nimalo ne štede, pa ni osobno, može se vidjeti i u današnjoj objavi DP-a na Facebooku, u kojoj se udara na Plenkovića osobno:

https://www.facebook.com/domovinskipokret/posts/481132217540694

Splitski (navodni) „utemeljitelji“ HDZ-a suprotstavljaju iskustvo Hrvatske iz 1991., koja je tražila međunarodnu pomoć za obranu od opakog agresora, s „bezdušnoću“ DP-a prema Ukrajini 2022., koji je glasovao protiv uvježbavanja ukrajinskih vojnika na hrvatskom teritoriju ili pod vodstvom hrvatskih stručnjaka.

Možda se DP i jest pokazao „bezdušan“, no za svoje niječno stajalište iznio je odgovarajuće argumente, kao i drugi, a ono je polazilo od zaštite hrvatske nacionalne sigurnosti.

Možda iza DP-a doista stoji ili je stajao „ruski kapital“, kako se povremeno tvrdi. Tko će znati sve tajne motive pojedinih ljudi ovoga svijeta! No, objektivno gledano, neusporedivo je važnije čije kapital stoji iza HDZ-a, a još više: čijem kapitalu i čijim interesima pogoduje toliko godina i desetljeća vladajući HDZ i komu sve čini usluge, pa i one koje su neprocjenjiovo štetne za hrvatski narod, njegov opstanak i za budućnost hrvatskih zemalja?

No glavno je pitanje zašto HDZ tako koordinirano napada samo neke opozicijske stranke? Odgovora su dva:

1) Da bi prikrio vlastitu ružnu, nepoštenu i anacionalnu golotinju. Uz slikovit narodski dodatak: „Tko o čemu, k…va o poštenju.“

2) Da bi oslabio jedinu stranku koja (unatoč svojim slabostima) dosljedno nastupa s čvrsto hrvatskih stajališta, osobito kada je riječ o novijoj prošlosti i o glavnom problemu, a to je odnos prema agresorskoj Srbiji, prema Pupovcu i “pupovčadi”, prema bližoj prošlosti i nacionalnim interesima općenito, prema (neprovedenoj) lustraciji, kultu ličnosti, obnovi od potresa, iseljavanju iz Slavonije i drugih dijelova Lijepe naše, prema odricanju od vlastite valute u ovako nestabilnim okolnostima i prema drugim negativnostima za koje DP proglašava odgovornim HDZ i Plenkovićevu vladu.

Današnja polemika HDZ-DP vodi se povodom 15. siječnja – dana međunarodnog priznanja Hrvatske od Europske zajednice 1991. i dana završetka mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja 1998.

Ako je uopće potrebno nakon tolikih korupcijskih afera i tolikog štetočinstva u korist Beograda, Budimpešte, Bruxellesa, Pariza i nekih drugih metropola prema hrvatskom narodu – a sve u svrhu određenih karijernih interesa i interesa štićene političke klijentele – išta HDZ-u dokazivati i argumentirati, ovdje ćemo to učiniti tako da ih podsjetimo na dosadašnje rezultate u nastavku famozne “mirne reintegracije”, dovršene prije točno 25 godina, prije četvrt stoljeća.

Najbolje će se to razumjeti tako da čitatelje uputimo na danas objavljeno priopćenje zagrebačkih branitelja Vukovara. To što u njemu piše toliko je porazno za HDZ i njegove vlasti od Sanadera do Plenkovića, toliko je samo po sebi uvjerljivo da svaki normalan Hrvat ostaje bez daha i da mu nikakvi daljnji dokazi (a ima ih, ima!) o tomu tko su glavni krivci za tako katastrofalan nastavak prvoga, požrtvovnog i slavnog, razdoblja samostalne Hrvatske nisu ni potrebni.

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara u povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)