BURNE REAKCIJE/Srpski mediji o Dalićevom dočeku u Livnu: Nova sramota Hrvata

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

Nakon što je na svom drugom Svjetskom prvenstvu hrvatsku reprezentaciju odveo do druge medalje, Zlatko Dalić dočekan je u svom rodnom gradu Livnu. Nakon što je Dalić završio svoj govor, a pjevač Jole nastavio glazbeni program, grupa mladića na balkonu u neposrednoj blizini bine povela je skandiranje zloglasnog ustaškog pozdrava Za dom spremni. Mladići na balkonu su vikali “Za dom”, na što je veliki dio navijača na trgu odgovarao sa “Spremni!”.

Ovo nije prvi ustaški ispad na proslavama osvajanja bronce koje se održavaju ovih dana. Podsjetimo, Dejan Lovren i Marcelo Brozović uzvikivali su ustaški pozdrav u Brozovićevom kafiću u Velikoj Gorici, nakon velikog dočeka na središnjem zagrebačkom trgu. O svemu tome su se raspisali i srpski mediji.

Reakcije srpskih medija

“Niti jedno okupljanje hrvatskih reprezentativaca ne može proći bez ustaškog pozdrava Za dom spremni. Nevjerojatno je da Hrvati nikako da nauče lekciju i da prestanu kopati po ranama srpskog naroda”, piše srpski Blic te navodi da su hrvatski navijači opet napravili skandal.

“Hrvati ne prestaju s provokacijama, sve se svelo na mržnju prema Srbiji”, piše srpski tabloid Alo te navodi da je grupa mladića na proslavi povela skandiranje Za dom spremni – zloglasnog ustaškog pozdrava.

“Pet tisuća Hrvata dočekalo je Dalića. Vikali su Za dom spremni. Grmio je ustaški pozdrav, a vijorile su se i zastave te su gorjele baklje”, stoji u naslovu članka srpskog Monda. “Dalić je održao pomirljiv govor, ali masa nije mogla bez skandiranja. Novi skandali Hrvata, novi ustaški pozdrav”, opisuje Mondo doček Zlatka Dalića u Livnu.

“Nova sramota Hrvata: Dalić dočekan ustaškim pozdravima u rodnom mjestu”, piše srpski Telegraf. “Dalić je u međuvremenu postao i počasni član Udruženja veterana IV. gardijske brigade iz Splita. Nije ni čudo s obzirom na to da je u Kataru uspjehe posvećivao samo braniteljima”, navodi Telegraf.

 

hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)