TRAVNIK: Prijetio sudcu i tužitelju, pa napao policajce uz povike Allahu ekber!

Vrijeme:2 min, 8 sec

 

Tužiteljstvo Srednjobosanske županije podiglo je optužnicu protiv Muje Riđića, kojeg sumnjiče da je prijetio sudcu i tužitelju u sudnici, te da je drugom prilikom napao policajce u Travniku nakon što je povikao “Alhahu-ekber Fizbilah”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Optuženom se stavlja na teret da je ozbiljno prijetio da će napasti sudca i tužitelja, tako što je 5. listopada ove godine oko 11 sati u sudnici Općinskog suda u Travniku, nakon što je postupajući sudac A.M. objavio da je glavna rasprava u krivičnom predmetu koji se vodio protiv istog završena, istom uputio ozbiljne prijetnje obraćajući mu se riječima: “Ciganine, vidjet ćemo se opet, vidjet ćeš ti tko sam ja’, a zatim se obratio i tužitelju Županijskog tužiteljstva SBŽ Travnik R.H. i uputio mu ozbiljne prijetnje riječima: “Srest ćemo se mi, vidjet ćeš ti tko sam ja’, za koje vrijeme mu je kažiprstom gestikulirao prijetnju, nakon čega je udaljen iz sudnice od strane pripadnika Sudske policije SBŽ Novi Travnik”, piše u optužnici, koju je potvrdio Općinski sud u Travniku.

Dalje se navodi da se pod točkom dva optužnice Riđiću stavlja na teret da je 11. studenog ove godine u mjestu Kraban, općina Travnik, napao policijske službenike ispostave Han Bila u općini Travnik.

“Nakon što su policijski službenici izvršili kontrolu vozila FIAT stilo, u kojem su se nalazili Mujo Riđić i još jedna osoba, i uručili im prekršajni nalog zbog konzumiranja opojne droge na javnom mjestu, isti je napao policijske službenike M.M., H.H. i V.T., te se povišenim tonom obratio policajcu V.T., upućujući mu prijetnje: “Vidjet ćeš ti, ti! I tvoje ustaše! A i sad što ti manje kažem, više će te boljeti! Ti i Ž., V. i V., vaša sastajanja na Ovnaku, gdje prozivate nas balije.”

Nakon toga je upozoren od strane policije da ne prijeti i ne vrijeđa, a potom Mujo Riđić uzvikuje: ‘Ne prilazite mi, Alahu-ekber Fizbilah’, a potom s podignutim rukama i zatvorenom pesnicom, u namjeri da napadne policajca, naglo kreće prema oštećenom H.H. zamahujući svojom desnom šakom u predjelu glave, nakon čega se policajac izmakao kako bi spriječio napad i Muju Riđića uhvatio svojim rukama u predjelu gornjeg dijela jakne, a ovaj pružao aktivni otpor. Kako bi pomogao kolegi u svladavanju Muje Riđića, prišao je policajac M.M., kojeg je Mujo Riđić udario zatvorenom šakom u predjelu glave, usljed čega je isti zadobio lake tjelesne ozlijede, te nakon što je savladan otpor koji je pružao Mujo Riđić isti je priveden u Policijsku stanicu Travnik”, pojašnjava se u optužnici.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)