Lidija Bradara: Izborni zakon je test naših odnosa sa “osmorkom”

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Kazala je da vjeruje Borjani Krišto, koja će biti na čelu Vijeća ministara BiH i da vjeruje u novi sastav VM kakav god on bio.

 

Na dan kada smo dobili kandidatski status za EU, načinjen je još jedan korak ka formiranju vlasti. ‘Osmorka’, HDZ i SNSD potpisali su koalicioni sporazum i dogovoren je zajednički nastup na državnom nivou. Lidija Bradara – članica Predsjedništva HNS-a BiH komentirala je to, ali i ostale aktualne političke teme, piše N1.

Na pitanje hoće li Izborni zakon s Osmorkom proći ovaj put lakše nego sa SDA, rekla je da je to predmet njihovog sporazuma.

“I sigurna sam da je to test naših odnosa i međusobnog povjerenja”, navela je Bradara.

Kazala je da vjeruje Borjani Krišto, koja će biti na čelu Vijeća ministara BiH i da vjeruje u novi sastav VM kakav god on bio.

“Vjerujem da će se radi statusa kandidata neke stvari morati rješavati brže”, istaknula je Bradara.

Govorila je i o legitimnom predstavljanju.

“BiH je složena država na puno načina, i legitimno predstavljanje znači da imate predstavnike koji su izabrali predstavnici tog naroda gdje se očekuje da predstavnici naroda budu predstavljeni. U klubu Bošnjaka sam sigurna da su svi izabrani od strane Bošnjaka. Bez Kluba Srba se isto ne može formirati vlast, jedino u Klubu Hrvata imate jedan dio koji nije izabran legitimno”, rekla je Bradara, dodajući:

“Javnost treba znati da 1. i 2. prosinca su završeni svi izbori u županijskim skupštinama za Dom naroda i još nikad od Središnjeg izbornog povjerenstva nismo dobili proglašene rezultate za Dom naroda, pa je u ovom trenutku jako teško vidjeti kako će to izgledati”.

 

 

vrisak.info/https://www.vrisak.info//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)