Featured Video Play Icon

Hrvatski nogometaši osvojili brončanu medalju pobjedom nad Marokom 2:1!!!

Vrijeme:1 min, 42 sec

 

Gvardiol i Oršić čudesnim su se pogodcima upisali u povijest hrvatskoga nogometa i hrvatskih nogometaša i izbornika, koji se na današnjo utakmici potvrdio kao neupitna vrijednost i kvaliteta u svjetskim razmjerima. Čestitamo svima zaslužnima, a osobito selektoru Zlatku Daliću, dvojici koji su postili zgoditke i svima ostalima!!! Uživali smo u živosti i razigranosti i talentiranosti naših nogometaša. 

Hrvatska je na ovaj način, nako poraza od Argentine svakako i zaslugom sudca koji je oko tridesete minute dosudio nepostojeći jedanaestarac za Messija i time bitno utjecao na daljnji tijek utakmice, dobila zasluženu i pravednu satisfakciju i priznanje.

Veliko slavlje krenulo je i u Katru i diljem zemalja u kojima žive Hrvati i oni koji su navijali za Hrvatsku, a ni takvih nije malo. Čitav svijet u znaku je crveno-bijelih i bijelo-crvenih kvadratića. Hrvatstvo općenito time doživljava još jednu veliku promociju, potvrdu, a možemo reći: i zasluženu slavu. Slavu koja se širi svijetom, na radost svih hrvatskih prijatelja, a na veliku žalost svih hrvatskih neprijatelja i zavidnika.

Sutra poslije podne našoj reprezentaciji priređuje se velik, spektakularan doček u Zagrebu. I još mnogo toga, o čemu opširno i slikovno izvješćuju televizije i drugi mediji koji su za to tehnički i financijski osposobljeni.

Ovo su sastavi i osnovni podatci o utakmici:

HRVATSKA – MAROKO 2:1 (Gvardiol 7‘, Oršić 42‘/Dari 9‘)

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol⚽, Perišić – Modrić, Kovačić – Majer (od 66. Pašalić), Kramarić (od 61. Vlašić), Oršić⚽ (od 90.+5. Jakić) – Livaja (od 66. Petković)

MAROKO (4-3-3): Bounou – Hakimi, Dari⚽ (od 64. Benoun), El-Yamiq (od 67. Amallah🟨), Attiyat-Allah – El Khannouss (od 56. Ounahi🟨), Amrabat, Sabiri (od 46. Chair) – Ziyech, En Nesyri, Boufal (od 64. Zaroury)

DOHA (AR-RAYYAN) – stadion Khalifa International. Gledatelja: 44,137. Sudac: Abdulrahman Al Jassim (Katar).

Najstariji katarski stadion Khalifa ponovo se pokazao sretnim za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a nakon slavlja protiv Kanade, “Vatreni” su na tom stadionu pobijedili danas i Maroko.

Opširno izvješće možete pročitati te fotografije i snimku svih pogodaka vidjeti ovdje:

Sportske novosti

 

Sportske novosti/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)