Dragovoljac: Generali se žele „riješiti“ nekih generala!

Vrijeme:2 min, 10 sec

 

U građanskoj udruzi koja se zove “Hrvatski generalski zbor”, u kojoj je i dio umirovljenih generala borbene i onih upravne vrste, i pričuvnih “generala”, a i onih koji imaju nešto niže činove, dosad je bilo već dosta zatajenja i skandala. Dio nezadovoljnih članova, među kojima i pokretač osnivanja te udruge, general-bojnik u m. Ivan Tolj, napustio je unatrag više godina članstvo. Jedni su bezuvjetno odani stranci i vlasti HDZ-a.  Manji broj bio je sklon S. Mesiću, ili je sklon SDP-u, ili naginje “bratstvu-jedinstvu”. Većina propušta reagirati onda kada je to najpotrebnije. U najnovije vrijeme pojavile su se podjele na one koji su “za Milanovića” i na one koji su i dalje “za Plenkovića”. Dva “junaka” podijeliše i ratne generale u dva tabora. Ima i dosta onih koji, pod stare dane, gledaju samo svoje privatne interese, ili ih vežu neke stare navezanosti, recimo obavještajne. U jeku aktualnih previranja, prenosimo s portala dragovoljac.com najavu onoga do čega će zacijelo doći u prosincu: do novog “diferenciranja” u toj udruzi. 

U Hrvatskom generalskom zboru (HGZ), kojeg vodi general Marinko Krešić, nema mira. Svako malo iskoči neki problem ili skandal, što će reći da ni pojedini hrvatski generali „ne znaju što bi sa sobom“. Tako ovih dana čujemo da se u ovoj udruzi navodno ponovno priprema, kako nam u šali jedan reče, „državni udar“!

Sve će se puno više znati 17. prosinca kad će HGZ održati godišnju skupštinu. Tada „kolovođe“ ove kontraverzne udruge navodno se žele „riješiti“ zamjenika predsjednika generala Ljubu Ćesića Rojsa, jer se navodno previše okrenuo predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću, a na „tapeti“ će se naći i generali Ćosić, Galić i Nakić! Njih će pokušati maknuti iz udruge, jer „redovito ne dolaze na sastanke“!

To je inače „strogo povjerljiva informacija“, ali koju već sada svi znaju koji to trebaju znati.

Međutim, prema svemu sudeći u HGZ-u očito da su se „pograbile“ dvije opcije: jedna koja je za Tuđmana i Šuška, a druga koja je i dalje za bivšeg predsjednika države Mesića, koji je pojedinim generalima „tko zna zašto“ udijelio generalske činove!

Od pojedinih članova HGZ-a smo saznali da su se pojedinci previše „zaigrali“, da žele vladati kao bivši „Subnorovci“. a to nekima ne odgovara, poglavito onima koji su časno i pošteno stekli činove, a ne vezama i vezicama.

U svakom slučaju, bojimo se da nas očekuje još jedan „generalski cirkus“, što će samo još više razjediniti branitelje, umjesto da barem oni sa najvišim činovima čuvaju jedinstvo, koje je najveća snaga i najsnažnije oružje, ljudi koji su branili i obranili hrvatsku državu.

Ivan Jukić

Dragovoljac.com/dragovoljac.com/Hrvatsko nebo