U Tivtu zapaljene svijeće za Vukovar, u Zagrebu predsjednik HGI-a iz Crne Gore s predsjednikom Matice hrvatske

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

U Tivtu su u petak navečer, 18. studenoga, u organizaciji Hrvatske građanske inicijative (HGI) i Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV), zapaljene svijeće za Vukovar, Škabrnju i sve žrtve Domovinskog rata, izvijestio je crnogorski portal AntenaM, pozivajući se na priopćaj Hrvatske građanske inicijative.

Okupljeni su izrazili poštovanje, a prije svega zahvalnost svima koji su dali živote braneći se od bezobzirne agresije, ističući da se njihova žrtva ne smije zaboraviti budući da je Vukovar simbol hrvatske slobode i samostalnosti.

Osim vodstva i članova HGI -ja i HNV- a, a i ostalih građana, nazočila je i generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru Jasminka Lončarević. Prigodom odavanja pošte žrtvi Herojskog grada Vukovara pročitana je i prigodna pjesma, a potom su zapaljene svijeće kod Doma kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi. “Na taj način i hrvatska zajednica u Crnoj Gori sa svojim prijateljima sudjelovala je u Danu sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje”, navodi se u priopćenju HGI-ja.

Vuksanović kod Gavrana u Matici hrvatskoj

Dva dana prije tog događaja predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović susreo se u Zagrebu s predsjednikom Matice hrvatske Mirom Gavranom. Kako je objavljeno na portalu Matice hrvatske, Vuksanović je izrazio zadovoljstvo što ta važna institucija, koja ove godine obilježava 180 godina postojanja, ima svoj ogranak u Kotoru. Zajednički je konstatirano da je prisutnost Matice hrvatske u Crnoj Gori, u smislu njezine bogate kulturne djelatnosti, važno za opstojnost Hrvata na ovim prostorima, zato što je MH jedan od čuvara hrvatskih identiteta. U razgovoru je iskazana potpora za jačanje daljnjih djelatnosti u cilju snaženja promocije kulture Hrvata u Crnoj Gori.

 

Povezani sadržaj:

ČELNIK CRNOGORSKIH HRVATA: PODIJELILI SU NAS ONI KOJI CRNU GORU NE ŽELE U EU

 

AntenaM/HGI/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)