Eksplozija u Istanbulu: ima mrtvih, najmanje 11 ozlijeđenih

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

 

Istiklal je, inače, prometna ulica popularna među turistima i mještanima zbog brojnih restorana i trgovina.

U eksploziji u popularnoj pješačkoj aveniji Istiklal u Istanbulu ozlijeđeno je više ljudi, javljaju lokalni mediji.  Eksplozija se dogodila oko 16.20 sati po lokalnom vremenu.

Istiklal je, inače, prometna ulica popularna među turistima i mještanima zbog brojnih restorana i trgovina. Uzrok eksplozije nije poznat, ali se nagađa da bi moglo biti riječ o terorističkom napadu.

Tijek događaja:

15:27 – Lokalni mediji javlja da su vlasti zabranile emitiranje snimke eksplozije, te da je zabrana krenula od 17:14 po lokalnom vremenu.


15:25 – Šefica specijalnih vijesti CNN-a Türk Fulya Öztürk iznijela je u prijenosu uživo najnovije informacije.

“Nepoznato je da li se radi o napadu, bombašu samoubici ili paketu bombe. Rečeno je da su mnoge dojave stigle u ovom pravcu. Navedeno je da su policijski timovi zatvorili ceste u ulici Istiklal. Recimo da je bila velika eksplozija. S druge strane, trenutno su na Taksimu intenzivni napori policijskih timova. Radi se i na evakuaciji za spašavanje ranjenih. Kola hitne pomoći još uvijek se šalju na to područje. Ima informacija i o šteti unutar trgovina”, navela je novinarka.


15:16 – “Danas, oko 16.20, dogodila se eksplozija u okrugu Beyoğlu, u ulici Taksim Istiklal. Naši policijski, zdravstveni, vatrogasni timovi su poslani na mjesto događaja. Ima žrtava i ozlijeđenih. O razvoju događaja bit će obaviještena javnost.”, izjavio je guverner Istanbula Ali Yerlikaya, javlja Hürriyet.


15:04 –  Televizijska kuća CNN Turk javlja da je 11 osoba ozlijeđeno.  Istiklal je, inače, prometna ulica popularna među turistima i mještanima zbog brojnih restorana i trgovina.

Na mjesto eksplozije poslan je veliki broj kola hitne pomoći, kao i policija te vatrogasci.

Uzrok eksplozije nije poznat

Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

One thought on “Eksplozija u Istanbulu: ima mrtvih, najmanje 11 ozlijeđenih

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)