VIDEO/OSLOBOĐEN VELIKI GRAD KOJI JE BIO POD RUSKOM OKUPACIJOM: Slavlje u Hersonu nakon ulaska Ukrajinske vojske

Vrijeme:1 min, 31 sec

 

Član ukrajinskog regionalnog vijeća u Hersonu objavio je da se gotovo cijeli grad nalazi pod kontrolom ukrajinskiih snaga, te da se trenutno vrši potraga za preostalim ruskim vojnicima.

Na središnjem trgu u Hersonu građani i gerilci su već digli ruske zastave, a na snimcima se vide građani koji čekaju dolazak oslobodilačke vojske.

Također, na snimcima sa društvenih mjesta se vide ukrajinske trupe koje podižu zastave na zgradi Generalne direkcije nacionalne policije u Hersonu.

 

Screenshot Twitter

 

Slavlje se nastavlja u Hersonu, a snimke prikazuju zabave na ulicama i ljude koji skandiraju “ZSU”, inicijale ukrajinskih oružanih snaga.

Ovo je ruska karta povlačenja iz Hersona

Rusko ministarstvo obrane objavilo je priopćenje u kojem potvrđuje da su sve ruske trupe povučene sa zapadne obale regije Herson. “Kompletno ljudstvo, naoružanje i vojna oprema skupine povučeno je na lijevu [istočnu] obalu. Ukupno je povučeno više od 30 tisuća ruskog vojnog osoblja, oko pet tisuća komada naoružanja i vojne opreme, kao i materijalna imovina”, navodi se u priopćenju.

“Sva ruska vojna oprema za popravak također je odvezena na lijevu obalu Dnjepra”, dodaje se ponavljajući da “ni jedan komad vojne opreme ili oružja nije ostavljen na desnoj obali”.

Rusi su objavili kartu povlačenja, koju je tijekom brifinga ranije danas izradio glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Narančasta područja karte su pod ruskom okupacijom, a cijelo područje regije Herson na zapadnoj strani rijeke Dnjepar sada je bijelo, odnosno više nije u rukama Rusa. Grad Herson označen je žutom bojom, pri dnu karte u sredini.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)