ZENICA/KASUMOVIĆ SDA u ZDŽ pokušava pritiscima i ucjenama pridobiti zastupnike, pozivam SIPA-u i Tužiteljstvo BiH da prate situaciju

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

Gradonačelnik Zenice i predsjednik stranke BHI Kasumović Fuad, Fuad Kasumović danas je uputio otvoreno pismo Miralemu Galijaševiću, premijeru Zeničko-dobojske županije i predsjedniku Županijskog odbora SDA, koji je jučer izjavio kako ta stranka ne vjeruje da je formirana nova većina te da SDA razgovara o novoj vladajućoj koaliciji u ZDŽ.

– Obavještavam Miralema Galijaševića, ako je neupućen, da je većina za Županijsku skupštinu potpisana i završena. Sukladno tome, on ne razgovora nego vrši pritisak i pokušava kupiti zastupnike. Pozivam Tužiteljstvo BiH, SIPA-u i FUP da prate situaciju jer se ozbiljan pritisak i prijetnje vrše nad zastupnicima koji su potpisnici Sporazuma o novoj vlasti u ZDŽ. Osim pritiska i prijetnji, istovremeno se nudi i novac. Zahtijevam da se uključe nadležne institucije jer je ovo pokušaj postizborne manipulacije, napisao je u otvorenom pismu Kasumović.

Pojasnio je kako su stranke koje čine novu vlast u ZDŽ osvojile 83.000 glasova na proteklim izborima, što je apsolutna većina, a nikako krađa volje građana kako se to pokušava predstaviti u stranačkim pamfletima. -Mi ničiju volju ne uzimamo nego većina upravo i odlučuje, precizirao je Kasumović.

-Na kraju, Miraleme Galijaševiću, Omere Škaljo i Ramo Isaku, ne vršite pritisak na zastupnike, a još jednom pozivam nadležne da zaštiti zastupnike, potpisnike Sporazuma o novoj vlasti u ZDŽ. Također, Galijaševiću, vrijeme je da razmišljaš o ostavci, a ne o koruptivnom djelovanju i bezuspješnim pokušajima formiranja vlasti pod pritiscima, na silu i ucjenama. Razmišljaj o ostavci i to ne samo ti nego svi tvoji suradnici – zaključio je Kasumović.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)