S Fortenovom pri kraju je lišavanje Hrvatske njezine gospodarske suverenosti

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Na kraju tužne i ružne “balade”, nameće se pitanje o smislu i pravom cilju ukupne nam vlasničke pretvorbe, privatizacije i internacionalizacije hrvatskih nacionalnih i državnih dobara. I odgovornosti za sve to. Domaći jugoslavensko-komunistički grabežljivci za sebe su već jamili koliko im je bilo dopušteno.

Zar smo se “za to borili”?!?!

Pitanje većinskog vlasništva Fortenova grupe riješit će se ovako ili onako. Ostat će rusko, ili će postati američko, ili multinacionalno. Teško da će taj gospodarski gigant, koji je vlasnik i velikih kombinata odnosno najboljeg zemljišta, doći u hrvatske ruke. Možda samo privremeno.

Bilo kako bilo, pratimo po medijima kako je Vlada zbunjena i nemoćna dok se za vlasništvo nad velikom hrvatskom imovinom, tko će ju za ubuduće jamiti, tuku jači i veći iznad Plenkovićeve i naših glava.

S Agrokorom/Fortenovom približava se “upješno” kraju tranzicijski proces lišavanja Hrvatske njezine ekonomske suverenosti, i to u agrikulturnom i trgovinskom sektoru. To je nedvojbeno. Iako još nije kraj. Ima toga još. Podravka, na primjer, koja je sljedeća na redu.

Na kraju tužne i ružne “balade”, nameće se pitanje o smislu i pravom cilju ukupne nam vlasničke pretvorbe, privatizacije i internacionalizacije hrvatskih nacionalnih i državnih dobara. I odgovornosti za sve to.

Domaći jugoslavensko-komunistički grabežljivci za sebe su već jamili koliko im je bilo dopušteno.

Zar smo se “za to borili”?!?!

 

Hrvatsko nebo

Odgovori