Nisu uspjeli “denacificirati” Ukrajinu, sad je žele “desotonizirati”

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

DEHUMANIZACIJA KAO IZGOVOR ZA AGRESIJU

Kad je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo rat protiv Ukrajine, kao jedan od proklamiranih ciljeva Rusije istaknuo je “denacifikaciju” Ukrajine.

Jučer se pak rusko Vijeće sigurnosti sa “denacifikacije” Ukrajine prebacilo na “desotonizaciju” te zemlje. Naime, Aleksej Pavlov, dužnosnik Vijeća sigurnosti, tvrdi da je potrebno provesti “desotonizaciju” Ukrajine, ustvrdivši pritom da u Ukrajini postoje “stotine sekti” koje su napustile ortodoksne vrijednosti.

Na njegove tvrdnje odgovorila je ukrajinska novinarka Kyiv Independenta, Anastazija Lapatina, koja je na Twitteru objavila podatke o religioznosti Ukrajinaca.

“Apsurdna promjena narativa u Rusiji. Izgleda da je “denacifikacija” zamijenjena s “desotonizacijom”. Dužnosnik ruskog Sigurnosnog vijeća kaže da u Ukrajini postoje stotine vjerskih sekti čija moć je narasla od 2014. godine i pokušavaju ugasiti ideale abrahamskih religija”, objavila je Lapatina.

“U stvarnosti: Oko 70% Ukrajinaca je religiozno, 60% se smatra pravoslavcima, 10% su grkokatolici, 1.5% su protestanti, 8.5 su “samo kršćani”, a oko 20% nije religiozno”. To su podazi Centra Razumkov iz 2021. godine”, objavila je.

“Pola vjernika u Ukrajini kažu da idu na vjerske službe. Ne zaboravite i na Židove i muslimane. Njihove brojke je teško procijeniti, ali svaka od tih vjera ima stotine ili tisuće pripadnika u Ukrajini”, navodi novinarka Kyiv Independenta.

“Nisu mogli naći naciste u Ukrajini, pa sad traže Sotonu osobno. Tko je sljedeći”, zapitala se.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)