Zastupnički dom Kongresa donio zakon o Daytonskom sporazumu, bošnjačka zajednica iz St. Louisa sudjelovala u izradi

Vrijeme:1 min, 3 sec

Članica Zastupničkog doma Kongresa SAD-a Ann Wagner (Republikanska stranka), zamjenica člana Vijeća za vanjske poslove tog tijela, objavila je na svojoj službenoj stranici da je Dom usvojio Zakon o pridržavanju načela Daytonskog mirovnog sporazuma kroz potencijalne sankcije svim stranim državljanima koji prijete stabilnosti Bosne i Hercegovine.

Wagner, koja je ujedno i predlagateljica ovog zakona, izjavila je kako je tijekom njegove izrade surađivala s bh. zajednicom koja živi u St. Louisu, u saveznoj državi Missouri.

– Regija St. Louis je dom najveće bh. zajednice izvan Bosne i Hercegovine. Ova lokalna zajednica je bila snažan partner i ja sam blisko surađivala s njima kako bismo osigurali da imamo neophodne alate za suočavanje s koruptivnim djelovanjem u Bosni i Hercegovini – navela je Wagner.

Poručila je da građani Bosne i Hercegovine trpe zbog izravnog djelovanja političara koji bezobzirno siju podjele u BiH, često uz punu podršku Rusije.

Ovaj zakon će zaštititi Daytonski sporazum, očuvati desetljeća napretka nakon užasnog rata i poslati jasnu poruku da Sjedinjene Države podržavaju mirnu, ujedinjenu i sigurniju Bosnu i Hercegovinu.

– Nadam se da će Senat poduzeti hitne mjere za usvajanje ovog prijedloga zakona kako bismo kroz sankcije mogli pomoći Bosancima da spriječe opasnu političku krizu – zaključila je Ann Wagner, članica Zastupničkog doma Kongresa SAD-a.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori