Featured Video Play Icon

VIDEO: Ovo je cijeli govor Vladimira Putina u kojem je poslao poruku Zapadu: ‘Ne blefiram!’

Vrijeme:1 min, 50 sec

 

Kazao je kako će koristiti “sva sredstva koja su nam dostupna” i da će oni koji pokušavaju koristiti nuklearnu ucjenu protiv Rusije uvidjeti da se stvari mogu okrenuti protiv njih

Ruski predsjednik Vladimir Putin jutros se obratio naciji, a u svom govoru naredio je djelomičnu mobilizaciju te je podržao referendume u Ukrajini, odnosno područjima koje su pod ruskom okupacijom.

– Građani Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersona i Zaporožja i drugih područja slobodnih od nacističkog režima, razgovarat ćemo o koracima zaštite našeg suvereniteta, potpori, volji i želji naših građana da sami odlučuju o svojoj volji – rekao je na početku svog govora Vladimir Putin.

Putin je na početku govora rekao da Zapad “želi uništiti Rusiju” i da se “ovdje radi o obrani Rusije i teritorija Donbasa”. Rekao je da Rusija podupire to stanovništvo i da nema pravo odustati od njega.

Kaže da zapadne zemlje pokušavaju “blokirati” bilo kakvu neovisnost i razvoj. Putin dodaje da je Zapad od ukrajinskog naroda napravio “topovsko meso” još 2014., kada je pripojen poluotok Krim. Kaže i da glavni cilj oslobađanja ljudi u regiji Donbas i dalje ostaje nepromijenjen.

Ruski predsjednik potom je naredio djelomičnu mobilizaciju ruskih pričuva te je rekao da je dekret o tome već potpisan.

– Naglašavam da je riječ o djelomičnoj mobilizaciji. Samo oni koji su u pričuvi bit će mobilizirani. Naglasit ću da će ruski državljani pozvani u sklopu mobilizacije imati sve pogodnosti kao i oni koji služe po ugovoru – rekao je.

– U svojoj agresivnoj antiruskoj politici Zapad je prešao sve granice – dodao je.

Kazao je i kako će koristiti “sva sredstva koja su nam dostupna” i da će oni koji pokušavaju koristiti nuklearnu ucjenu protiv Rusije uvidjeti da se stvari mogu okrenuti protiv njih.

– I mi imamo oružje za masovno uništenje, i to modernije od NATO-a. Ako treba zaštititi naš narod, zaštitit ćemo ga. Ne blefiram! – rekao je na kraju obraćanja Vladimir Putin.

VIDEO Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: ‘Ne blefiram!’

 

POVEZANO

Šiljo: Ruska Federacija „premjestit“ će aneksijom okupiranih područja rat na vlastito ozemlje!

 

VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)