STRAVIČNA NESREĆA U HRVATSKOJ: Putnički vlak naletio na teretni, poginulo najmanje 6 osoba, mnoštvo ozlijeđenih

Vrijeme:1 min, 0 sec

 

Oko 21:35 sudarili su se teretni i putnički vlak u mjestu Rajić kod Novske. Prema neslužbenim informacijama Nove TV, u nesreći je zasad najmanje šest poginulih osoba. U tijeku je spašavanje ljudi zarobljenih ispod ostataka vlaka. HGSS mobilizira još svojih pripadnika. Situacija je izuzetno teška na terenu, putnički vlak je išao velikom brzinom prije samog sudara.

Na mjesto nesreće dolazi premijer Hrvatske Andrej Plenković, a s njim dolaze i ministri Oleg Butković, Davor Božinović, Vili Beroš, Marin Piletić te župan Ivan Celjak.

O teškom sudaru vlakova oglasile su se i Hrvatske željeznice. “Večeras 9. rujna oko 21.30 sati između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka br. 2506 na teretni vlak. U nesreći ima smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba. Na mjestu nesreće su žurne službe. Uzrok nesreće bit će poznat nakon istrage. Vlak 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska. HŽ Putnički prijevoz izražava sućut obiteljima smrtno stradalih osoba”, piše u priopćenju HŽ-a.

Kako neslužbeno doznaje Nova TV, putnički vlak prošao je crveno te udario u teretni vlak, koji je bio zaustavljen, jer je bio u kvaru.

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)