Branimir Glavaš: Na nama leži obveza spašavanja Države!

Vrijeme:2 min, 28 sec

 

Država i Vlada u nokdaunu su. Oporba u Hrvatskoj posve je razjedinjena i ne vrijedi pišljiva boba… Vladin Projekt za Slavoniju čista je demagogija u službi za punjenja džepova HDZ-ovaca i prelijevanja šupljega u prazno. Državu vlastodršci nemilosrdno pljačkaju… Na nama leži obveza spašavanja Države, u kojoj su mediji blokirani. Ovo je za sve to zadnji trenutak, objavio je noćas osnivač HDZ-a i poslije HDSSB-a na stranici te stranke, dipl. iur. Branimir Glavaš iz Osijeka.

Branimir Glavaš važna je, premda i prijeporna osoba hrvatske politike unatrag blizu tri i pol desetljeća. U lipnju 1989. on i autobus pristiglih Osječana bili su najbrojnija skupina na osnivačkoj skupštini HDZ-a, održanoj na „nejavnom mjestu“ zbog policijske zabrane. U Domovinskom ratu bio je zapovjednik obrane grada Osijeka, a od prvog saziva 1990.-1992. bio je više puta biran u Hrvatski sabor. Franjo Tuđman poslije ga je promaknuo u general-bojnika HV-a. Predsjednik Ivo Josipović oduzeo mu je 2010. čin, zbog tadašnje sudske presude za ratni zločin. Predsjednik Zoran Milanović vratio mu je 21. svibnja 2021. generalski čin i sva odličja nakon što je presudu ukinuo Ustavni i Vrhovni sud. Bila je to kruna velike pravne i životne bitke,  nakon dugogodišnjih pravosudnih postupaka, medijskih harangi, presuda, žalbi, bijega u BiH, u kojoj je većinom u zatvoru proveo šest godina, i obnova postupaka. Glavaš je danas formalno neosuđena osoba. Nakon što je uoči lokalnih izbora 2005. došlo do razilaženja između njega i tadašnjeg predsjednika HDZ-a dr. Ive Sanadera, osnovao je Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB), iz kojega je poslije bio istisnut, a ta stranka utonula je s vremenom u zaborav. Čini se da ju sada Glavaš obnavlja.


Glavaševa objava u cijelosti glasi:

DIJELITE, SAMO DIJELITE, JER SU NAM MEDIJI BLOKIRANI!

HDSSB=BORBA ZA PRAVEDNU HRVATSKU!

Država i Vlada su nam u nokdaunu. Oporba u Hrvatskoj je potpuno razjedinjena i ne vrijedi pišljiva boba. O Slavoniji i Baranji možemo brinuti samo mi. HDZ-ov Projekt za Slavoniju je koristio samo HDZ-ovim uhljebima i čista je demagogija koja služi za punjenje džepova HDZ-ovaca i prelijevanja šupljeg u prazno. Državu vlastodršci nemilosrdno pljačkaju.

Hrvatstvo i domoljublje Slavonca i Baranjaca nikada nije bilo upitno. Na nama leži obveza spašavanja Države. Ovo je zadnji trenutak.

Imali smo i mi jako puno pohlepnika koji su za HDZ-ov račun planski razbili HDSSB, a danas se gotovo svi nalaze na HDZ-ovom “valovu”, bez trunka obraza i stida. Ali hvala Bogu riješili smo ih se.

HDSSB su razbile, HDZ I hrvatske obavještajne službe uz pomoć domaćih izdajnika i stranih centara moći.Razbili su nas jer su nas se bojali. Ali neka znaju da ih se mi niti danas ne bojimo.

Upravo zbog ovakve katastrofalne situacije u državi Hrvatskoj vrijedi se ponovno organizirati. Krenuti iz početka, a o načinu političke borbe ćemo se dogovoriti konsenzusom.

 

Povezani sadržaj:

Šiljo: Zaslugom nitkovićkih vlastodržaca Hrvatska je pravo mjesto za “JLZ“

 

Facebook/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)