Featured Video Play Icon

CRNA KRONIKA Objavljeni snimci o nabavci oružja, Mijanović govorio Dedoviću: “Brate, Mitar je već poša’ u Bosnu, traže oružje, kupuju”

Vrijeme:1 min, 51 sec

 

Dio “SKY ECC” komunikacije između dvojice visokorangiranih pripadnika kriminalne grupe “Škaljari”, Rista Mijanovića i Nikole Dedovića otkrila je moguće veze SPC u Crnoj Gori sa ovim kriminalnim klanom.

Među 11.315 poruka koje je Mijanović poslao Dedoviću u periodu od šestog lipnja 2020. do kraja rujna iste godine, u „SKY ECC“ komunikaciji pod šifrom “4BM573, B40B01W”, nalaze se i one u kojima Mijanović objašnjava da mu je crkva tražila nabavku 100 komada jurišne puške „AK-47 Kalašnjikov, prenio je portal M.

Među porukama u kojima Risto Mijanović detaljno opisuje Dedoviću kako bi izgledao početak ratnih sukoba u Crnoj Gori nalazi se i nekoliko glasovnih poruka koje je Mijanović slao zajedno sa pisanim, kako bi bolje Dedoviću objasnio situaciju.

Mijanović je u jednoj glasovnoj poruci rekao: “Brate, imaš u svu Crnu Goru 5.000 policajaca, jer kad ti izađe u svaki grad po 10.000 ljudi oni su mrtvi. Nema tu, morat će se povukovat”.

U drugoj glasovnoj poruci Mijanović je objašnjavao tko je Mitar Knežević.

– Brate, Mitru ti je rođeni brat iguman onaj što je uhićen u Nikšić kad su digli narod za njega, Knežević. On, i Mitar ti je već u Bosnu pošao danas, on i nekolika momaka, traže oružje, kupuju. Pa su mi slikali, kupili su dosta. I hoće da donesu, brate, oružje blizu Nikšića u selo i da se naoružaju, da krenu”.

U ovoj poruci Mijanović podsjeća Dedovića da je protojerej-stavrofor Ostoja Knežević uhićen 12. svibnja 2020. godine, zajedno sa Joanikijem i još sedam svećenika, zbog organiziranja velike litije u Nikšiću kada su masovno kršene tada izuzetno stroge Anticovid mjere, među kojima je bila i stroga zabrana svih okupljanja.

Te večeri se, povodom njihovog privođenja na saslušanje, ispred nikšićke policije okupilo nekoliko stotina sudionika litija, zajedno sa liderima Demokratskog fronta. Ostoja Knežević se školovao u Rusiji i veoma često je posjećuje.

Mitar Knežević je, prije teškog krivičnog djela koje je počinio tijekom pljačke pošte u Nikšiću, imao čitav niz drugih krivičnih djela zbog kojih je osuđivan. Osim toga, Knežević je bio dio grupe srpskih ekstremista koja se, pod pokroviteljstvom predsjednika Općine Nikšić Marka Kovačevića, spremala da „brani“ Cetinjski manastir tijekom ustoličenja mitropolita Joanikija, 5. rujna 2021. godine, prenosi portal M.

Pogled.ba/https://pogled.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)