OSUĐENI RATNI ZLOČINAC Sakib Mahmuljin se umjesto u zatvoru nalazi u Turskoj!

Vrijeme:1 min, 6 sec

Osuđeni ratni zločinac i nekadašnji zapovjednik Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin napustio je BiH i umjesto u zatvor otišao u Tursku, piše ATV.

Sud BiH je krajem travnja izrekao Mahmuljinu pravomoćnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog zastrašujućih zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Jedan od odvjetnika iz tima obrane informirao je Sud BiH o odlasku Mahmuljina, ali tek nakon što je napustio BiH.

“Osuđeni Sakib Mahmuljin nije upućen na izdržavanje kazne zatvora, s obzirom na to da se, prema informaciji koju je dostavila njegova odvjetnica, nalazi na liječenju u Turskoj. S tim u vezi, Sud obavlja potrebne izviđajne radnje u pogledu navoda odvjetnice, te će, u daljnjem tijeku postupka upućivanja poduzeti adekvatne zakonske radnje. Sud napominje da osuđenom tijekom kaznenog postupka, sve do okončanja, nisu bile izrečene mjere zabrane”, rečeno je u Sudu BiH za RTRS.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih osoba RS Milorad Kojić rekao je da je ovdje riječ o klasičnom bijegu, koje je pomogao Sud BiH.

“U skladu sa zakonom o izvršenju kaznenih sankcija je vrlo jasno propisano da se onog trenutka kada presuda postane pravomoćna osoba upućuje na izdržavanje kazne. Znamo da je u travnju postala pravomoćna “, rekao je Kojić.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)