Apsurd: Optužen da je usmrtio punca korona virusom, prijeti mu zatvor

Vrijeme:52 sec

 

Državno odvjetništvo u Virovitici u Hrvatskoj pokrenulo je istragu protiv 42-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je koronavirusom zarazio punca, koji je ubrzo preminuo od posljedica infekcije.

Naveli su da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni od 13. do 19. studenog 2021. godine u Virovitici počinio kazneno djelo znajući da mu je dijagnosticiran koronavirus i da mu je Zavod za javno zdravlje odredio posebnu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta.

U priopćenju Državnog odvjetništva se navodi da se osnovano sumnja da se okrivljeni nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće, već se kretao po drugim prostorijama i svjestan lošeg zdravstvenog stanja svog punca bio u neposrednom kontaktu s njim i zarazio ga.

Punac se uslijed zaraze razbolio i od bolesti COVID-19, zbog čega je morao biti hospitaliziran u KBC Osijek, u kojem je umro 26. studenog 2021. godine.

Zetu prijeti zatvorska kazna jer ga Državno odvjetništvo Hrvatske tereti da je počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)