ZELENSKI: Protjerivanje Rusa sa Zmijskog otoka strateška pobjeda

Vrijeme:52 sec
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da “protjerivanje” Rusa sa Zmijskog otoka, strateške crnomorske ispostave, predstavlja stratešku pobjedu koja značajno ograničava djelovanje okupatora.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da se odlučilo povući sa Zmijskog otoka u “znak dobre volje” te da taj potez pokazuje da Rusija ne ometa napore Ujedinjenih naroda da organiziraju humanitarni koridor za izvoz pšenice iz Ukrajine. Ukrajina je pak objavila da je otjerala ruske snage s otoka topničkim i raketnim napadima, a predsjednik Zelenski pozdravio je stratešku pobjedu.

– To još ne jamči sigurnost i ne jamči da se neprijatelj neće vratiti. Ali to značajno ograničava djelovanje okupatora. Korak po korak, potisnut ćemo ih s našeg mora, naše zemlje i našeg neba, poručio je Zelenski u noćnom video obraćanju.

S druge strane, ukrajinske snage očajnički drže grad Lisičansk u regiji Luhansk, izloženi nadmoćnoj ruskoj vatrenoj moći. Grad je rusko topništvo granatiralo iz različitih smjerova, a ruska vojska mu se približavala s nekoliko strana, izjavio je regionalni guverner Luhanska Serhij Gaidaj ukrajinskoj televiziji.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori