IZBORI U SPLITU Puljak vodi sa 49,93 posto, Đogaš ima 25 posto

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

Prema privremenim rezultatima koje je objavio DIP u 21.30, u utrci za splitskog gradonačelnika vodi Ivica Puljak sa 49,62 posto glasova, a iza njega su Zoran Đogaš s 25,19 posto i Željko Kerum sa 7,85 posto.

 

Slijede Josip Markotić (4,34 posto), Davor Matijević (3,84 posto), Aris Zlodre (3,80 posto), Tamara Visković (1,84 posto), Kristina Vidan (1,25 posto) i Ante Franić (0,74 posto).

Manja izlaznost u odnosu na lani

Podsjetimo, na nedjeljnim prijevremenim izborima u Splitu je na birališta do 16.30 izašlo 27.468 glasača ili njih 21,74 posto, što je 12 posto manje u usporedbi s lanjskim redovitim izborima, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP). Radi se o oko 16 tisuća građana manje u odnosu na prošle izbore. Na lanjskim redovitim izborima u Splitu je do 16.30 glasovalo 33,67 posto glasača.

U utrci za gradonačelnika drugog najvećeg hrvatskog grada su nestranački Zoran Đogaš (kandidat HDZ/HSS-a), nezavisni Ante Franić, Željko Kerum (HGS), Josip Markotić (Most), Davor Matijević (SDP), Ivica Puljak (Centar), Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalmaciju), Tamara Visković (Možemo!/Nova ljevica) i Aris Zlodre (Domovinski pokret, HDS, HS i HSP).

Na prijevremenim izborima za preostale tri godine mandata za mjesta u novom sazivu Gradskog vijeća nadmeću se kandidati s liste Centra, koalicije DP/HDS/HSP i Hrvatskih suverenista, liste grupe birača koju nosi Ante Franić, liste HDZ/HSS-a, liste HNS/Laburisti, Mostove liste, liste političke platforme Možemo! i Nove ljevice, Nezavisne liste mladih i HSLS-a, liste Pametno za Split i Dalmaciju, liste SDP/HSU te liste HGS-a.

 

hms.ba/https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)