MILANOVIĆ: Čović nije imao izbora, čudim se što je uopće i otišao u Bruxelles, zamjerio se Plenkoviću, sada će mu se on svetiti

Vrijeme:1 min, 18 sec

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu. Tom je prilikom dao izjavu medijima.

Komentirao je potez lidera HDZ BiH Dragana Čovića, koji je u nedjelju izjavio da se nije pojavio na sastanku čelnika parlamentarnih stranaka iz BiH s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom jer bi time “dao legitimitet dvojici bošnjačkih članova predsjedništva” i onima koji ne poštuju osnovna ustavna načela, prenosi N1.

“Čović je za mene prvenstveno predstavnik Hrvatskog narodnog sabora, nije ni kandidat. Tu cijelu priču pratim danima, Plenković pokušava stvoriti iluziju da preko dvije visokopozicionirane osobe koje poznaje u Bruxellesu, a koje se ne pita ništa, napravi se cijela skalamerija, cirkus, unaprijed se zna da je to potrošenih toliko i toliko galona kerozina, ode se i ne napravi se ništa i vrati se kući u Mostar ili Sarajevo”, rekao je Milanović.

“To nije eksces, to je očekivano ponašanje. Čović nije imao izbora, nije eksces nego obrambena pozicija”, rekao je Milanović, dodavši da se čudi što je Čović uopće otišao u Bruxelles.

“Bilo je jasno da se neće tamo slikati s nekim ljudima, recimo s Komšićem. Plenković kao da živi u nekom svom međusvijetu, ne paralelnom, ovo je međusvijet. Očekivati da će se prvi političar Hrvata u BiH do te mjere upropastiti, da će djelovati protiv svojih instinktivnih interesa je opako. Sada se on zamjerio Plenkoviću ovim nedolaskom i distancom koju je zauzeo. I ovaj će mu se ići svetiti. To je to”, rekao je Milanović.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori