HDZ BiH: Čavara je štitio Daytonski sporazum, sankcije su produkt bošnjačkih radikalnih unitarista

Vrijeme:52 sec
HDZ BiH smatra kako su američke sankcije predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari „produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH”.

„Ističemo, jasno i nedvosmisleno, da djelovanje predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare nikada nije imalo naznaku ugroze Daytona, a kao najjača politička stranka koja zastupa legitimnu volju hrvatskog naroda, stojimo iza svih političkih odluka, osobito nepristajanja na kršenje Ustava i zakonskih propisa”, navodi se u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

U priopćenju se dodaje kako je HDZ BiH kao politička stranka uvijek predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma te da je u tom smjeru djelovao i Čavara.

„Navedene sankcije očigledno su produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH. Žao nam je jer su ove sankcije isforsirane upravo zbog prenesenih stavova jedne politike u BiH. HDZ BiH neće posustati u obrani temelja naše domovine i njenoj izgradnji u duhu Daytona putem euroatlanskih integracija”, poručili su iz te stranke.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori