Pregled tjedna Hrvatskog neba (3)

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

Donosimo izbor iz kolumni i članaka portala Hrvatsko nebo unatrag sedam dana.

Prošli petak navečer objavili smo otvoreno pismo prof. dr. sc. Mihovila Biočića iz Kaštela Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, koje je zabilježilo vrlo visoku čitanost:

Prof. dr. sc. Mihovil Biočić: Otvoreno pismo Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske

U nedjelju nas je redovni i redoviti suradnik našeg portala Ivica Ursić obogatio svojim razmatranjima o nedjeljnim misnim čitanjima:

Ivica Ursić: UVIJEK NEDJELJOM (Ivan 17, 20-26) 29. 05. 2022.

Povodom izjave bivšeg američkog veleposlanika u Hrvatskoj Petera Galbraitha, koji je sudjelovao na konferenciji u Zagrebu prigodom svečanog obilježavanja 30. obljetnice međunarodnog priznanja i Dana državnosti, glavni urednik portal priredio je u tri nastavka analizu bitnih segmenata Daytonskog sporazuma i onoga što se poslije njegova prihvaćanja sljedećih godina događalo na štetu Hrvata u BiH i općenito na štetu te zemlje i države. Kompetentan autor tih priloga jest umirovljeni brigadir Hrvatske vojske, ratni zapovjednik HVO-a Ilija Vincetić.

Uz istup Peter Galbraith-a za HINU- Ilija Vincetić: Kako je započeo proces dekonstitucije hrvatskoga naroda u BiH?

UZ ISTUP PETER GALBRAITH-A ZA HINU- ILIJA VINCETIĆ: KAKO JE ZAPOČEO PROCES DEKONSTITUCIJE HRVATSKOGA NARODA U BIH? (2.dio)

UZ ISTUP PETER GALBRAITH-A ZA HINU- ILIJA VINCETIĆ: KAKO JE ZAPOČEO PROCES DEKONSTITUCIJE HRVATSKOGA NARODA U BIH? (3. DIO)

Veliku pozornost u političkim krugovima izazvao je novi članak stalnog kolumnista Hrvatskog neba Zdravka Gavrana o zakonskom aspektu odgovora Hrvatske na nove srbijanske optužnice protiv hrvatskih vojnih pilota, koje se navodno „kuhaju“ u Beogradu.

Zdravko Gavran: Zakon o ništetnosti srbijanskih optužnica – zakon ili ‘prazna puška’?!

Hrvatsko nebo možda je jedini portal koji je ovoj domaćoj vijesti dao primjerenu pozornost time što smo ju priredili i objavili:

Otvoren Klub Matice hrvatske na Fakultetu hrvatskih studija

 

Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)