VIDEO/ Putinov stol meta brojnih šala: Koristi ga za igre moći, a na drugi kraj bez milosti šalje svjetske dužnosnike

Vrijeme:2 min, 16 sec

 

Macron nije jedini svjetski dužnosnik koji je završio na kraju stola. Posljednji je glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Antonio Guterres, što je opet izazvalo lavinu šala

Sve što čini ruski predsjednik Vladimir Putin privlači pozornost svijeta, pa tako nije izostalo ni zanimanje za sad već legendarnim bijelim stolom kojim se ruski predsjednik služi tijekom razgovora s predsjednicima i premijerima.

Gotovo četiri metra dug drveni stol postao je meta brojnih šala na internetu nakon što se Putin sastao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. Macron je odbio ruski test na COVID-19, pa je završio na drugom kraju stola. Kremlj je tada potvrdio da je bila ”ekstremna distanca” bila kako bi se zaštitilo zdravlje ruskog predsjednika.

Macron nije jedini svjetski dužnosnik koji je završio na kraju stola. Posljednji je glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Antonio Guterres, što je opet izazvalo lavinu šala. I dok neki misle kako je taj stol u neku ruku Putinova igra moći, nije poznato tko je stol napravio.

Dvije tvrtke, od kojih je jedna iz Španjolske, a druga iz Italije, kazale su u veljači za New York Times da su upravo one napravile taj stol. Španjolski stolar Vincete Zaragoza kazao je medijima da je njegova tvrtka napravila stol i, kad je vidio da stol razdvaja Macrona i Putina, da ga je to “učinilo emotivnim”. Renato Pologna iz Italije odbacio je navode Španjolaca i ustvrdio da je njegova tvrtka OAK napravila stol za Putinova prethodnika Borisa Jeljcina. Pologna je rekao da bi stol danas koštao oko 100 000 eura.

– Prepoznao sam stol čim sam ga vidio. Ponosan sam na njega. Uvijek se uzbudim kad vidim svoj rad u pozadini nečeg važnog. Nadam se da će donijeti dobru sreću – kazao je Pologna i dodao kako su ga zabavile sve šale vezane uz stol, piše Daily Mail.

– Šale su zbilja bile jako smiješne. Očito je da je stol ostavio dojam. Vidio sam da je netko od njega napravio klackalicu, što je bilo urnebesno. Netko je na njega stavio šipke za ples i pretvorio ga u striptiz klub. Od njega su napravili čak i curling stazu. Mislim da se može reći da je stol koji razvija kreativnost – kazao je.

VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)