Putin zaprijetio “munjevitim udarima” onima koji “strateški” zaprijete Rusiji u Ukrajini

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Želi li tko izvana želi intervenirati u situaciju u Ukrajini i stvoriti stratešku prijetnju, naši će udari biti munjeviti, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu, 27. travnja na sastanku s članovima Zakonodavnog Vijeća. “Donijeli smo sve odluke o tom pitanju”, kazao je Putin, a prenijela RIA Novosti.

“Opet ističem: ako tko izvana namjerava intervenirati u događaje koji su u tijeku i stvara za nas neprihvatljive strateške prijetnje Rusiji, treba znati da će naši uzvratni udari biti brzi i munjeviti. Imamo sve alate za to, kakvima se trenutačno nitko drugi ne može podičiti. I ne ćemo se hvaliti. Po potrebi ćemo ih iskoristiti. I želim da svi znaju o tome: mi smo donijeli sve odluke o tom pitanju!”

Izjavio je da su “neprijatelji naše zemlje“ pospješili stvaranje ovog geopolitičkog okružja, spominjao je rusofobiju i neonaciste i višegodišnje pretvaranje Ukrajine u „anti-Rusiju“. “Kada je Rusija bratski reagirala na stvaranje ukrajinske države“, godine 1991. „polazili smo od činjenice da će to biti prijateljska država…No onda su gurnuli Ukrajinu u izravnu konfrontaciju s našom zemljom”.

Dodao je da je “ukrajinskom narodu namijenjena sudbina potrošnog materijala” te ustvrdio da „takva spoznaja dolazi do velika dijela stanovnika Ukrajine“. Kao krivnju Ukrajine i neimenovanih zapadnih sila naveo je opet „tvrdnje kijevskog režima da posjeduje nuklearno oružje, raspoređivanje mreže zapadnih bioloških laboratorija na ukrajinskom teritoriju, neprekinutu opskrbu Ukrajine najmodernijim oružjem. Zbog toga je, po njegovim riječima, reakcija na te „cinične planove“ bila „ispravna i pravodobna”.

 

Agencije/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)