Branitelji Mariupolja obratili se svijetu: Zaustavimo skupa ovaj rat

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

Ukrajinske snage navodno se pripremaju za posljednju bitku s Rusima, koji već šest tjedana pokušavaju osvojiti taj grad

Na Twitter profilu ukrajinske vojne postrojbe Azov branitelji Mariupolja objavili su snimku u kojoj pozivaju svijet da pomogne Ukrajini u borbi protiv ruske invazije.

– Počeli smo više cijeniti plavo nebo i žuto sunce. Svaki Ukrajinac sad ima više ožiljaka na srcu. Duše izmučenih, mučenika i nevinih djece, žena i staraca nas čekaju u raju – rekao je vojnik i naglasio da su se “svi promijenili i ostarili u 47 dana rata”

– Duše umrli nam dolaze u snu i šapuću nam: Bori se sine, bori se oče, bori se dragi – dodao je vojnik koji brani lučki grad Mariupolj koji je pod dugotrajnom opsadom ruskih trupa.

Ukrajinske snage navodno se pripremaju za posljednju bitku s Rusima, koji već šest tjedana pokušavaju osvojiti taj grad. Prema današnjim izvještajima, nedostaje im streljiva, a Rusi su ranije danas proglasili da su zavladali lukom, što su kasnije ukrajinske snage negirale.

– Nastavljamo se boriti za Mariupolj – istaknuo je i ovaj vojnik i zavapio: “Čujete li, Ukrajinci? Nikad ne zaboravite tko ste, tko su vam preci, čija krv teče vašim venama. Sad svi moramo biti ujedinjeni. Pobijediti zlo koje uništava sve živo. Koje svjetlo zamjenjuje mrakom. Pozivam vas na jedinstvo, na borbu”.

Obratio se građanima cijelog svijeta i pozvao i njih da “pod ukrajinskim zastavama” pozovu svoje političare da odlučno oslobode Mariupolj, Herson, Izjum i druge gradove i da “zaustavimo ovaj rat“.

– Učinite to za naše mrtve, žive i nerođene. Vjerujemo u vojno i političko vodstvo Ukrajine. Nastavljamo se boriti za ukrajinski Mariupolj – rekao je vojnik.

 

VIDEO Rusi tvrde: Uništili smo četiri proturaketna sustava; Zelenski: Odgovorit čemo

 

Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)