Objavljena najnovija karta ruskih napada u Ukrajini

Vrijeme:55 sec

 

Britansko ministarstvo obrane objavilo je najnoviju kartu ruskih napada u Ukrajini.

Podsjetimo, Rusija je u jeku pregovora s Ukrajinom najavila kako će ”drastično smanjiti” vojne operacije oko Kijeva i Černihiva, a neki su britanski obavještajci jučer kazali kako su vidljiva najavljena povlačenja ruske vojske, prenosi Vecernji.hr.

Kasnije je i glasnogovornik ruske vojske potvrdio kako je u tijeku ”planirano pregrupiranje” oko zona oko Kijeva i Černihiva te kako su njihove glavne zadaće u tim regijama završene.

Osim toga, britansko ministarstvo obrane ranije je u svojem izvješću objavilo kako su se ruske jedinice koje su pretrpjele velike gubitke bile prisiljene vratiti se u Bjelorusiju i Rusiju kako bi se opskrbile.

– Takva aktivnost dodatno vrši pritisak na rusku ionako napetu logistiku i pokazuje poteškoće s kojima se Rusija suočava s reorganizacijom svojih jedinica u prednjim područjima unutar Ukrajine. Rusija će vjerojatno nastaviti kompenzirati svoju smanjenu sposobnost kopnenog manevara masovnim topničkim i raketnim napadima – stoji u izvješću.

U najnovijoj karti prikazana su i mjesta na kojima se odvija pregrupacija ruske vojske, kao i područja koja pokušavaju zauzeti.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)