Još se ne zna tko je pokušao ubiti Mateja Živkovića, člana Povjerenstva za vrijednosne papire FBiH

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

Policija i dalje traga za nepoznatom osobom koja je 16. ožujka u popodnevnim satima u sarajevskom naselju Dobrinja iz vatrenog oružja pokušala ubiti Mateja Živkovića, člana Povjerenstva za vrijednosne papire Federacije BiH.

Živković je u pucnjavi zadobio teške tjelesne ozljede zbog čega je zbrinut i zadržan na liječenju u sarajevskom Kliničkom centru.

DRUGI PIŠU Hrvat brutalno upucan u Sarajevu usred bijela dana. Što radi hrvatska politika?

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije i dalje intenzivno poduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentiranja ovog krivičnog djela – kazao je jučer glasnogovornik Uprave policije MUP-a SŽ Mirza Hadžiabdić.

Podsjetimo, nakon zahtjeva Vlade FBiH od 17. ožujka, u istragu ovog slučaja uključila se i Federalna uprava policije, a svim aktivnostima rukovodi sarajevsko Županijsko tužiteljstvo.

U dosadašnjem tijeku istrage saslušani su svjedoci događaja, te su izuzete kamere videonadzora šireg mjesta događaja u ulici Miroslava Krleže, a također su izuzeti Živkovićevi mobiteli koji će se vještačiti.

Prema nekim nepotvrđenim informacijama, Živković je putem telefona dobijao prijeteće poruke, ali on, navodno, nije znao tko mu ih šalje i zbog čega.

Sa Živkovićem su pripadnici Odjela za krvne i seksualne delikte, zajedno sa tužiteljem u dva navrata u bolnici obavlili razgovor, ali po svemu sudeći on istražiteljima nije mogao dati kvalitetne informacije koje bi dovele do utvrđivanja identiteta počinitelja napada na njega.

S obzirom na to da je Živković svjedok pred Županijskim sudom u predmetu Profit, u medijima se špekuliralo da bi to mogao biti motiv napada na njega, ali to nitko sa sigurnošću ne može tvrditi.

Na Živkovića je nepoznata osoba pucala i mjesec ranije, točnije 15. veljače, na gotovo istom mjestu gdje je ranjen 16. ožujka, ali on tada nije pogođen.

Tek nakon što je drugi put pucano na njega, dodijeljena mu je policijska zaštita.

R.I./VL/ https://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)