MILANOVIĆ: Čaršija radi sve da se opstruiraju pregovori, to su pregovori s figom u džepu; bez Hrvata nema BIH

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović dao je veliki intervju emisiji RTL Danas, a ponovno se dotaknuo i situacije u Bosni i Hercegovini.

Hrvatskog ministra vanjskih poslova, Gordana Grlić Radmana nazvao je sramotom,.

“Grlić-Radman je sramota. Nesposoban je. On je Plenkovićev izbor. On ne zna ni hrvatski ni engleski. Kad treba stati uz Hrvate u BiH onda se ponaša kao kukavica, povlači se s položaja”, rekao je.

Istaknuo je da situaciju u Bosni i Hercegovini prati detaljno.

“Ja to pratim detaljno. Ako im mi ne pomognemo, ako se ne izborimo za njih u EU, oni će biti svedeni ne na status nacionalne manjine, nego na status otirača, neće ih biti. Za to su krivi oni koji to dopuštaju i ništa ne poduzimaju. To je vlada na čelu s Plenkovićem. Ne rade ništa, preplaše se i pobjegnu”, kaže Milanović.

“Čaršija radi sve da se opstruiraju pregovori, to su pregovori s figom u džepu”, rekao je o Izetbegoviću i Džaferoviću.

Mišljenja je da bez Hrvata nema BiH.

“Ja sam jedini hrvatski političar koji je kad je BiH u pitanju bio na obje obale. Ja znam i jedno i drugo. Vidim sve. Pokušava ih se pokrast, oduzet mehanizam odlučivanja. Republika Srpska je činjenica. To plašenje RS i separacijom podsjeća na neki način na rusku invaziju Ukrajine. Bez Hrvata nema BiH. Taj status se određuje unutar federacije”, rekao je.

“jedina linija obrane vitalnih interesa je hrvatska većina u Domu naroda. Dok mi razgovaramo, u Neumu to nisu pregovori”, kazao je.

Cijeli intervju pogledajte OVDJE.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)