Potvrđena optužnica u predmetu Selmo Cikotić

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 18 sec

 

 

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu Selmo Cikotić koja optuženog Selmu Cikotića tereti da je počinio krivično djelo zlouporaba položaja ili ovlasti, saopćeno je danas iz Suda BiH.

U optužnici se navodi da je optuženi Selmo Cikotić u razdoblju od 30.10.2009. do 12.7.2011. godine, u svojstvu ministra obrane Bosne i Hercegovine, po prethodnom dogovoru s, u međuvremenu preminulim, pomoćnikom ministra obrane BiH T. R. i drugim njima poznatim osobama, iskorištavajući službeni položaj, donio i potpisao dvije odluke o odobravanju isporuke/zamjene robe, četiri rješenja o isporuci streljiva, te zaključio četiri aneksa na četiri osnovna ugovora o prodaji neperspektivnog naoružanja i streljiva zaključenih tijekom 2003. i 2004. godine između ranije entitetskih ovlaštenih organa i preduzeća SCOUT d.o.o., Zagreb.

Optuženi je zaključujući predmetne anekse i donoseći odluke i rješenja smanjivao velike količine naoružanja i streljiva koje je kupcu bilo teže prodati na tržištu istovremeno uvećavajući određene količine naoružanja i streljiva koje je kupcu bilo lakše prodati na tržištu, navedeno je u optužnici Tužiteljstva BiH. Dalje se navodi da je optuženi na taj način udovoljavao upućenim zahtjevima preduzeća SCOUT d.o.o. Zagreb bez da je prethodno izvršio odgovarajuće provjere u Ministarstvu obrane o osnovanosti takvih zahtjeva postupajući tako isključivo u interesu kupca.

Na taj način omogućio je sticanje imovinske koristi drugome u ukupnom novčanom iznosu od najmanje 4.111.725,67 KM i prouzrokovao štetu proračunu Bosne i Hercegovine u iznosu od najmanje 9.709.468,04 KM, navedeno je u optužnici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Fena/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.