Schmidt pozdravio promjene Ustava u Posavskoj županiji

Vrijeme:49 sec

“Visoki predstavnik” Christian Schmidt pozdravio je odluku Skupštine Posavske županije da usvoji izmjene i dopune županijskog Ustava kojima se priznaju ravnopravnost srpskog naroda, službeni status srpskog jezika i ćiriličnog pisma u ovoj županiji, te bosanski jezik kao jedan od službenih jezika županije.

Poštivanje vladavine prava zadatak je svih razina vlasti, a Skupština Posavske županije ispunila je tu dužnost tako što je jučer donijela odluku o provođenju obveze koja proizlazi iz presude Ustavnog suda FBiH iz 2018. godine.

Visoki predstavnik poziva i županijske vlasti Zapadnohercegovačke županije da izvrše svoju dužnost, ispoštuju zakon i u potpunosti provedu presudu Ustavnog suda FBiH, navodi se u priopćernju OHR-a.

Visoki predstavnik jednako tako trebao bi pozvati i bošnjačke stranke da poštuju konstitutivnost Hrvata u FBiH i BiH i da kroz izmjene Izbornog zakona provedu presudu Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić koja nalaže omogućavanje Hrvatima da izaberu svog predstavnika u Predsjedništvo BiH i svih 17 izaslanika u federalni Dom naroda.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)