DRUGI DAN Građani na ulicama u više gradova: Ponovno pale svijeće u znak prosvjeda protiv COVID potvrda

Vrijeme:2 min, 32 sec

 

Drugu noć zaredom nastavili su prosvjedi građana nezadovoljnih najavom šireg uvođenja obaveznih COVID potvrda. Prosvjedovalo se u Zagrebu, Splitu i Puli.

Stotinjak građana ponovno se okupilo na Markovom trgu u Zagrebu. Građani na prosvjedu pale svijeće i lampione, što predstavlja “borbu svjetla protiv tame koja dolazi COVID potvrdama”.

VIDEO Građani govorili zašto prosvjeduju

– Ovdje smo da razgovaramo o ovome što se događa, o ovoj uzurpaciji vlasti koja se događa i prisilnom cijepljenju koje se nameće zdravim ljudima koji se nemaju potrebe u ovom trenutku se cijepiti – rekao je Vice Batarelo, čelnik udruge Vigilare.

– Ako se ne bojite pobijedili ste. Ako se bojite, prestanite se bojati pa ćete opet pobijediti – poručio je drugi prosvjednik.

Okupljenima se obratio i Tomislav Stockinger, koji se predstavio kao diplomirani pravnik, hrvatski branitelj i autor knjige “Vukovar, grad koji je obranio Hrvatsku.”

– 21 godinu sam radio u Ministarstvu zdravstva na odgovornim dužnostima i svake godine sam ocijenjen najboljom ocjenom. U petak sam teška srca dao otkaz. Nemam drugi posao i svjestan sam da sam ostao bez prihoda. Svih ovih godina ja sam služio u državnoj upravi moje države, mojim građanima i mom narodu, ali više nisam želio služiti vlasti koja fašističkim metodama segregira vlastiti narod. Imao sam privilegiju raditi u Ministarstvu zdravstva i stoga znam neke stvari koje drugi ne znaju. Reći ću samo tri riječi – laž, laž i laž – poručio je Štokinger.

VIDEO Zagreb: S terena je izvijestio Kruno Galjar

 

U ponedjeljak se također održao prvi prosvjed kojeg je najavila na Facebooku udruga Vigilare, a osim Zagreba, na ulice su izašli i građana Zadra, Šibenika te Splita.

Nasuprot mišljenju prosvjednika, na Markovom trgu sreli smo i jednog Rusa koji je u Hrvatsku došao isključivo zbog cijepljenja.

VIDEO Rus stigao u Zagreb kako bi se cijepio

– Jako je teško cijepiti se službenim cjepivima u Rusiji tako da nam je ovo bila jedina opcija, kazao nam je Rus koji se cijepio Johnson&Johnson cjepivom te sutra leti nazad za Rusiju.

– Jednostavnije je putovati s COVID potvrdom, a Hrvatska rado prihvaća turiste poput nas. Cijepio sam se i prije s dvije doze Sputnjika V., ali kako bih mogao putovati, moram imati cjepiva koja je odobrila EU, kazao je.

Kako je kazao, cjepiva su nam jedina opcija u budućnosti.

– Moramo biti spremni na cijepljenje svakih pola godine. To je budućnost, kazao je.

Splićanke i Splićani upalili su lamione na splitskoj Pjaci.

“Ovo što zovu cjepivom nije cjepivo jer ne štiti”, “Mi smo u ratu”, “Moje tijelo, moj izbor”, neke su od poruka koju su se mogle čuti, javlja Dalmatinski portal.

 

 

Organizator pulskog skupa je Građanska inicijativa Prava i slobode, a tamo se okupilo oko 300 građana. Brojni aktivisti održali su govore na temu cjepiva i nošenju maski, javlja Glas Istre.

 

Vecernji.hr/Kruno Galjar/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)