VIDEO Banožić: Milanović je psihijatrijski slučaj, to je politika iskompleksiranog čovjeka

Vrijeme:2 min, 34 sec

 

 

– Izbjegavao sam bilo kakvu izjavu dati jer mislim da nije ni mjesto ni vrijeme za to – rekao je i dodao da je Milanović “izveo performans”

Ministar Mario Banožić odlučio je reagirati na nove izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je u Vukovaru komentirao njihov sukob.

– Danas ću pustiti dokumente van – rekao je ministar Banožić govoreći o odlasku vojske na događaj u Bugojno.

Rekao je kako je načelnik Hranj znao da ne zna izdati odluku te da je od njega tražio zamolbu.

– Izbjegavao sam bilo kakvu izjavu dati jer mislim da nije ni mjesto ni vrijeme za to – rekao je i dodao da je Milanović “izveo performans”.

–  Sa svojim članovima tima otišao sam na misu, a oni su otišli na kavu dogovarajući ova sitna strančarenja – rekao je.

Rekao je kako Milanović govori jezikom uličara.

– To je čovjek bez karaktera. Nazivati nekoga pogrdnim riječima, lažljivcem… nazivati nekoga opuškom… da će on nekoga umiroviti… najbolje govori u kojoj je on u ovom trenutku psihičkoj fazi. Nije dobar za RH, osobito stoga što je to danas napravio u Vukovaru, u mjestu na kojem svi prije svega moramo razmišljati o Vukovarcima i njihovim osjećajima – izjavio je.

– Bio je najlošiji premijer i sada je najlošiji predsjednik – izjavio je Banožić.

Ministar je također kazao kako Milanovića “može biti sram zbog svega što je izgovorio u Vukovaru”.

– Kada nema argumenata, kada mu sve pokažete papirnato, kao što ću pokazati za Bugojno, onda imate slučaj da vas počinje nazivati lažovom, omalovažavati i vrijeđati – kazao je.

– Sram ga može biti za sve što je izjavio ovdje u Vukovaru – rekao je Banožić.

– Ja sam dijete koje je osjetilo rat i uvijek poštuje branitelje – kazao je.

 

 

– Unositi dnevnu politiku u vojsku najveći je problem koji stvara Milanović. To sada rade preko Roberta Hranja – kazao je i dodao da je Hranju rekao da ne obavlja tu dužnost ako se ne može oduprijeti zahtjevima predsjednika i ako ne može postupati po Zakonu o obrani.

Ministar tvrdi da su generali dobivali zabranu da polažu vijenac s njim.

– Halo, generali su dobivali zabranu da polažu vijenac s ministrom obrane – rekao je i dodao da je to ”politika jednog iskompleksiranog čovjeka”.

– On je psihijatrijski slučaj – poručio je.

– Mene će prozivati za slabo stanje u vojsci? Vidjet ćete sada kada se izvuče proračun kako to izgleda. U njegovu mandatu najmanje se ulagalo u vojsku. I on će sada držati slovo o materijalnom stanju? On će sada držati slovo kada je podizao helikoptere i brodove i odlazio tko zna gdje. Stavljao oznake tajnosti samo zato da se ne zna kamo je on putovao – dodao je Banožić.

– Ovakva agresija, ovakve laži, ovakva petljanja… to još nije viđeno u hrvatskoj povijesti – smatra Banožić.

Rekao je i kako nije nikada ”provukao službenu karticu” te da bi on volio da predsjednik kaže “gdje je hodao s materijalnim resursima vojske”.

Na pitanje novinara je li vrijeme za opoziv predsjednika, Banožić je odgovorio: “Naravno da jest, odavno je bio. A kada pogledate njegovo ponašanje, biste li vi zaključili nešto drugo osim ovoga što sam ja rekao?”

 

Branimir Bradarić/VL/https://www.vecernji.hr /Hrvatsko nebo