Schmidt poručio: Odluke Ustavnog suda trebaju se poštivati

Vrijeme:1 min, 0 sec

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, očekuje da će politički predstavnici Srba uskoro prekinuti blokadu i vratiti se u državne institucije.
– Ja sam siguran da će se oni priključiti, odnosno vratiti u institucije i tamo izraziti svoj politički stav.

Ako to ne urade, koga će imati za političke taoce?

Ljude – mlade i stare, sve one koji očekuju poboljšanje okolnosti u kojima žive. Mislim da postoje neke mogućnosti da surađujemo, ne kroz javna izjašnjavanja, već radeći na pitanjima koja treba rješavati – kazao je Schmidt u intervjuu za beogradsku Politiku.

Visoki predstavnik govorio je i o nedavnoj odluci Ustavnog suda BiH o nadležnosti nad šumama u bh. entitetu Republika Srpska.

– Ja sam nezadovoljan jer zakonodavstvo na državnom nivou, koje je pozvano da regulira ovu oblast, to nije uradilo. Ja, kao netko tko je radio na reformi zakonodavstva u vezi sa šumama u Njemačkoj, znam koliko je to komplicirano pitanje. Međutim, ovakav položaj BiH zahtijeva aktivnost države, a nakon toga se može govoriti o integraciji interesa entiteta, županija i općina.

Ali je osnovno da mora postojati zakon na državnom nivou. U međuvremenu, svi bi trebali poštovati ovu odluku Ustavnog suda – istaknuo je Schmidt.

Bild.ba/https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)