Zastava Hrvata u Varešu se opet ponosno vijori

Vrijeme:1 min, 27 sec
Povodom blagdana sv. Mihovila, zaštitnika župe u Varešu, ponovno je u krugu crkve podignuta zastava hrvatskog naroda u BiH, piše Bljesak.info
. Ovo je drugi put kako je zastava postavljena postavljene pored spomenika s imenima 125 civilnih i vojnih žrtava nad kojima je Sveti Mihovil.

Naime, u ponedjeljak je pažnju javnosti privuklo skidanje zastave koje su mnogi okarakterizirali kao provokaciju, s obzirom na to da se i društvenim mrežama širio poziv na skidanje ove zastave.

Tom priliko je i sam župnik, fra Leon Pendić, potvrdio kako se izgred dogodio tijekom noći uoči obilježavanja dana župe sv. Mihovila.

“Jarbol nije izdržao ni deset dana otkako smo ga postavili jer se pokrenula hajka protiv njegova postavljanja. Netko je noćas srušio jarbol, potrgao hrvatsku zastavu i odnio je”, rekao je župnik u Varešu.

Pojasnio je kako se hrvatska zastava zajedno s papinskom dugi niz godina nalazi na samoj crkvi u Varešu.

“Niti za rata nije bilo ovako kao danas toliko hajke”, upozorio je fra Leon sugerirajući da je to vjerojatno dovelo do rušenja jarbola s hrvatskim obilježjem.

Posebno razočaravajućim ocijenio je što se to dogodilo uoči obilježavanja dana župe u srijedu.

Javno se na svom Facebook profilu oglasio i vareški sportaš Farik Muhić.

”Ja kao sportista i predstavnik naše države Bosne i Hercegovine i grada Vareša volio bi da znam koga prestavljam, Bosnu i Hercegovinu ili ‘anam one tam’? Pošto bi skorije vrijeme trebao ići za Rusiju – Moscov na takmičenje pod zastavom Bosne i Hercegovine pa ne znam šta ću sad ponijeti. Kao što sam odlučio da se izjasnim javno povodom zakivanja zastave, isto tako sam kontaktirao i naše nadlažne”, napisao je dizač utega koji se i pohvalio na društvenim mrežama srušenom zastavom.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori