Prof. dr. sc. Mihovil Biočić: UREDNICIMA TV KALENDARA I NJIHOVIM NALOGODAVCIMA (2)

Vrijeme:3 min, 2 sec

 

Bila je subota, 19. rujna 1991. kada su naša ”braća”, tisuće građana Beograda uz pozdrav s tri prsta, bacali cvijeće na tenkove tada najelitnijih tenkovskih brigada (1. gardijska oklopna divizija tzv. JNA), koje su išle ”osloboditi” Vukovar! Unatoč hrabroj borbi razoružanih hrvatskih vojnika, armadi od oko 38 tisuća vojnika i četnika, slomljena je kralježnica, kako je to nekoć  učinio i Zrinski s malenom četom, kada je i velika turska vojska odustala od Beča! Iza jugoslavensko-srpske razbojničke soldateske, ostao je srušen i opljačkan grad, ostali su mrtvi, silovane žene i djevojke, zaklani na Ovčari, odvedeni u srpske logore i protjerani… Ne govorim o brojkama, koje su velike, govorim o djelima naše ”braće”…

Taj beogradski ispraćaj, uz cvijeće i radosne usklike, najeksplicitnije opovrgava riječi vašeg novinara na NU2 da se radilo o Građanskom ratu! Naime, novinar je svojedobno htio tragedijom obitelji Mišić u emisiji NU2, dokazati da je Domovinski obrambeni rat bio Građanski rat. Pošteni i ponosni, hrvatski Srbin, Predrag Mišić, koji je samo branio svoju Domovinu, što Aca nikako ne može razumjeti, nije pokleknuo, ali je očitao ”bukvicu” vašem nezamjenjivom novinaru, koji i nakon takvih izjava i dalje radi svoj posao promicanja Memoranduma 2 SANU, ili tzv. ”Srpskog sveta” na HRT-u!

Prešućivanjem događaja, koje bi vaša emisija morala objektivno bilježiti, vi podržavate teoriju o Građanskom ratu i promovirate ideje vašeg novinara i vaših zajedničkih nalogodavaca, ali i tome će doći kraj.

Nadalje, na TV kalendaru HRT-a od 20. rujna 2021. navodite događaje koji su se zbivali nakon propasti Italije u rujnu 1943. Rekli ste istinu, ali niste sve rekli! Je li moguće da u 2021. godini, prilikom iznošenja tih događaja, vi izostavljate ulogu Katoličke crkve u pripajanju Istre matici Hrvatskoj, a preko nje i Jugoslaviji. Mogli ste barem spomenuti da je Tito odlikovao don dr. Božu Milanovića, zbog doprinosa Katoličke crkve u Istri pripajanju Istre matici zemlji, zbog čega je na Pariškoj konferenciji Istra pripala Hrvatskoj! Ne zbog htijenja ZAVNOH-a i/ili AVNOJ-a, nego zbog  velikog truda don Bože Milanovića i njegovih suradnika.

Kada je na Pariškoj konferenciji  katolički novinar Valter Eberhard pitao don Božu ”Kako može surađivati sa zločincem Titom i raditi na priključenju Istre komunističkoj Jugoslaviji, a ne katoličkoj Italiji”?, don Božo mu je odgovorio ”Državne granice se određuju za stoljeća, a vlasti se mijenjaju, a pod Italijom je u opasnosti život našeg naroda”. Svoje je sunarodnjake i istomišljenike uvjeravao da ”privremeno zlo ne smije zasjeniti trajno dobro”.

Mogli ste spomenuti da su, nakon što je sve bilo gotovo, Tito i njegovi  uime zahvalnosti  progonili i ubijali te iste svećenike, a danas blaženog Miroslava Bulešića, komunističko-antifašistički zločinci zaklali nakon Sv. Mise (u Lanišću 1947.)!

Najvažniji dokaz o narodnosnom (etničkom) sastavu Istre je “Spomenica hrvatskog svećenstva u Istri”, što je uvažilo  Savezničko povjerenstvo za razgraničenje Julijske krajine, u Pazinu 12. veljače 1946.g. Spomenicu je napisao ”Zbor svećenika sv. Pavla za Istru”, a potpisali su je predsjednik Tomislav Bonko, tajnik Miroslav Bulešić, odbornici Božo Milanović, Leopold Jurica, Josip Plavšić i drugi. Svećenici su u spomenici prikazali i strahote koje su Talijani činili Hrvatima, naročito svećenicima od 1918.-1943.

Povijesne istine radi i vlada NDH je poništila Rimske ugovore u isto vrijeme i pripojila okupirane krajeve (Rapalski ugovor 1920., poslije i Rijeku, što je sve Talijanima bio prepustio kralj Aleksandar, te dijelove koje je Pavelić predao Rimskim ugovorima iz 1941.). Ni  to niste spomenuli.

Daran Bašić: “Prodaja Dalmacije”, Rapallski ugovor, Rimski ugovori. Kronološka istina

 

Trebali ste navesti i brojne zločine Talijana, Nijemaca i partizana nad hrvatskim narodom u Istri. Zašto ste to zatajili?

 

Mihovil Biočić/Hrvatsko nebo

One thought on “Prof. dr. sc. Mihovil Biočić: UREDNICIMA TV KALENDARA I NJIHOVIM NALOGODAVCIMA (2)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)