Komšić Guterresu rekao kako susjedne zemlje, koje su “izvršile agresiju, BiH i dalje promatraju kao ratni plijen”

Vrijeme:54 sec

 

 

Predsjedavajući i uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Željko Komšić koji je u New York otputova bez suglasnosti Predsjedništva BiH sastao se uoči 76. sjednice Opće skupštine Ujedinjenih nacija s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Tijekom razgovora s Guterresom Komšić, iako za to nije imao suglasnost Predsjedništva BiH “obrazložio” kako je priopćeno iz njegova ureda, poziciju države Bosne i Hercegovine u okviru euroatlanskih integracija, navodeći dinamiku reformi na putu Bosne i Hercegovine ka NATO savezu i Europskoj uniji.

Istaknuo je da “susjedne države koje su tijekom rata u Bosni i Hercegovini bile aktivno involvirane u sukob, “vršeći agresiju na međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu, još uvijek, nažalost, Bosnu i Hercegovinu posmatraju kao ratni plijen”, priopćeno je iz Komšićeva ureda.

Naveo je i da je “u Bosni i Hercegovini, odnosno u entitetu RS, na snazi političko protivljenje Zakonu o zabrani negiranja genocida, te da član Predsjedništva BiH iz entiteta RS, protivljenje zakonu koristi i kao sredstvo i kao izgovor za političke blokade u radu institucija”.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)